Ontdek het betoverende krekengebied ten noorden van Eeklo op een onvergetelijke fietservaring!  Duik in de rijke geschiedenis en het glorieuze erfgoed terwijl je langs kronkelende paden en schilderachtige landschappen fietst. 

Deze meeslepende tocht van 58 kilometer is speciaal ontworpen voor zowel de avontuurlijke sportieve fietser als de enthousiaste e-biker. Geniet van de vrijheid van het trappen door het prachtige landschap, terwijl je wordt omringd door de rust en schoonheid van de natuur.

Laat je verrassen door historische bezienswaardigheden, adembenemende uitzichten op kreken en weidse velden, en de charme van schilderachtige dorpjes langs de route. Met elke pedaalslag kom je dichter bij de verhalen en tradities die dit gebied hebben gevormd tot wat het vandaag is.

Of je nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe manier om te ontspannen en te genieten, deze fietstocht belooft een unieke ervaring te bieden voor alle deelnemers. Grijp je kans om samen met gelijkgestemde zielen te fietsen, nieuwe vriendschappen te smeden en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan.

Dus, haal je fiets tevoorschijn, nodig je vrienden en familie uit en sluit je aan bij ons voor een dag vol avontuur, geschiedenis en natuurpracht in het betoverende krekengebied ten noorden van Eeklo. We kijken ernaar uit om samen met jou te trappen en te ontdekken

Starten doe je op de parking achteraan de Huysmanhoeve, tussen knooppunt 87 en 56, waar je voldoende parkeerplaatsen voor je wegen vindt. Van op de parking start je deze tocht richting knooppunt 56, om dan voorts deze knooppunten in een luivorm te volgen: 57 – 93 – 91 – 16 – 15 – 6 – 5 – 56 – 61 – 62 – 72 – 74 – 86 – 83 – 82 – 75 – 43 – 60 – 57 – 62 – 67 – 68 – 70 – 73 – 74 – 79 – 84 -87.

Via deze link kan je de afdrukbare routekaart met alle knooppunten en de plaatsen die je doorkruist erop downloaden, of kan je op dezelfde pagina ook kiezen om een knooppuntenstrookje te downloaden, wat je dan in je knooppuntenhouder aan je stuur kan bevestigen. Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om een GPX-bestand te downloaden wat je tijdens je tocht dan kan bekijken op je smartphone of GPS.

Enkele bezienswaardigheden tijdens je tocht zijn:

Onderweg zijn er voldoende plaatsen om even te stoppen voor een hapje en een drankje, en her en der vind je een zitbank, waar je eventueel kan genieten van je picknick:

  • Huysmanhoeve
  • Middelburg
  • Sint-Jan-In-Eremo
  • Watervliet
  • KaprijkeBron: Officiële website van Toerisme Meetjesland.

Met dank aan: Toerisme Meetjesland, Zeeland.com, Routen en Wikipedia.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.