Deze prachtige natuurwandeling start op parking 2 van het Provinciaal Domein Puyenbroeck, Stenenbrug te Wachtebeke en is grotendeels over verharde paden. Verder heb je ook de nog de keuze, want deze route bestaat uit twee delen: deel één heeft een totale afstand van 4,5 kilometer en richt zich meer tot families met kinderen, aangezien deze wandeling doorheen het autovrije domein loopt, en je ook kennis maakt met het dierenpark waar je kinderen oog in oog komen te staan met herten, dwerggeiten, een knuffelhoeve, vogelkooien, een neerhof en nog zoveel meer.

Deel twee heeft een totale afstand van 8 kilometer; deze tocht verlaat dan het domein en neemt je mee langsheen het uitgestrekte landschap dat gelegen is tussen de Moervaart en de Zuidlede. Bij deze tocht stap je dan langs charmante veldwegen, waar je nog volop genieten kan van de stilte. Verdwalen is onmogelijk want beide routes zijn duidelijk bewegwijzerd door middel van groene zeshoeken op houten palen.

Via de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen kan je deze wandelroute gratis downloaden, ofwel als PDF-bestand ofwel als GPX-bestand, dat je kan gebruiken op je GPS. Tot slot wou ik nog even vermelden dat deze wandeling toegankelijk is voor huisdieren, kinderwagens en rolstoelgebruikers. Met andere woorden iedereen kan er aan deelnemen!

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © tov en de foto’s werden genomen door David Samyn.