Naast de Zuidlederoute, waarbij je kan kiezen tussen 4,5 en 8 kilometer wandelplezier, is er ook nog een tweede wandelroute, de Siesmeerswandelroute met een totale afstand van 7 kilometer.

Deze wandelroute neemt je mee doorheen de groene long van het provinciaal domein Puyenbroeck en een deel van deze wandeling situeert zich zelfs onder het waterpeil van het riviertje de Zuidlede, wiens oever je gedeeltelijk moet blijven volgen op je tocht.

Onderweg ontdek je een verrassend landschap, dat rijk is aan historie en natuur. De naam van de wandeling verwijst naar de eeuwenoude traditie om de vroegere hooilanden te verpachten, en pas heel wat later werden deze lage meersen omgezet naar het gevarieerde bosgebied dat je vandaag zal ontdekken, in het centrale gedeelte van deze tocht.

Om je het makkelijk te maken is deze tocht bewegwijzerd met zeshoekige bordjes op houten paaltjes met daarop het opschrift “Siesmeers wandelroute”; en een uitgebreide beschrijving van deze wandelroute kan je hier downloaden als pdf.

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.