6,3 Kilometer lang, kan en mag je genieten van het vlakke polderlandschap in Lissewege, dankzij de Ter Doestwandelroute. Deze wandeling werd samengesteld in een lusvorm, waarbij je startplaats na enkele uren van wandelplezier, nadien ook je aankomstplaats wordt. Start- en aankomstplaats is VVV Lissewege, Oude Pastoriestraat 5, 8380 Lissewege; en onderweg houden zeshoekige bordjes jou op het juiste pad.

Kenmerkend voor Lissewege zijn de witte huizen, die zeker eens een bezoek waard zijn. Van zodra je de pittoreske dorpskern verlaten hebt, kom je via de rustige en verkeersvrije straten naar het Boudewijnkanaal dat Brugge met de haven van Zeebrugge verbindt. De volgende stopplaats is de historische site van Ter Doest, en onderweg daarheen is het volop genieten van de landelijke wegen, de fraaie vergezichten en de uitgestrekte polderweiden.

Het Lisseweegs Vaartje is je laatste metgezel tijdens deze wandeling, dat je probleemloos weer naar je startpunt brengt in Lissewege. Maak van de gelegenheid ook gebruik om de kerktoren eens te beklimmen en laat je aangenaam verrassen door het uniek panaroma. De wandeling in PDF kan je hier downloaden, of eveneens bestellen bij Westtoer aan de democratische prijs van slechts 3 euro.

Stopplaatsen onderweg zijn:

  • Bezoekerscentrum VVV Lissewege
  • Het witte polderdorpje Lissewege
  • Het retro snoepwinkeltje De Soete Paepe
  • Ter Doestkapel
  • De Voormalige Cisterciënzerabdij met imposante gotische schuur. In het knusse d’Herberghe kan je gezellig iets drinken.

Bron: nieuwsbrief Brugse Ommeland, editie november 2019.

Met dank aan het Brugse Ommeland en Westtoer.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Ryckaert Gino.