Wil je graag een stukje fietsen met de kinderen? En liefst langs enkele leuke plekjes om even uit te rusten? Waarschijnlijk ook niet te ver zodat je kiddo de hele rit aankan? Dan kan je hier een hele boel inspiratie vinden. Korte afstanden maar ook leuke stopjes onderweg. Een avontuurlijke fietsnamiddag kan je beleven met het hele gezin. 

Op de website van Visit West-Vlaanderen heb je een groot aanbod aan diverse fietstochten op kindermaat. Onder de noemer van ‘Korte Afstandsroutes‘ koos ik vandaag voor ‘Fietsen langs bossen en boerderijen‘.

Ontdek het Brugse Ommeland op de fiets met een route van 20 km, die je ook kunt inkorten tot twee kleinere lussen van 11 km en 10 km. Je vertrekt vanaf de sfeervolle Parking Tillegembos.

De volledige 20 km route volgt deze knooppunten: 70 ▶ 94 ▶ 61 ▶ 73 ▶ 67 ▶ 10 ▶ 14 ▶ 74 ▶ 10 ▶ 67 ▶ 97 ▶ 99 ▶ 59 ▶ 70.

Voor een kortere rit van 11 km volg je: 70 ▶ 94 ▶ 61 ▶ 73 ▶ 67 ▶ 97 ▶ 99 ▶ 59 ▶ 70.

Voor een snelle 10 km tocht neem je deze route: 67 ▶ 10 ▶ 14 ▶ 74 ▶ 10 ▶ 67.

Onderweg wachten enkele schitterende bezienswaardigheden op je, zoals Kasteel Beisbroek en de volkssterrenwacht Cozmix, het betoverende Kasteeldomein Tudor met siertuin, kruidentuin en bijenhal, Domein De Watermolenvijver met een schilderachtige kijkhut, het levendige Skatepark de Groene Meersen met speelterrein en een sportcafé met een gezellig terras, en tot slot, de charmante Kijkboerderij De Pierlapont met honderden dieren, een maïsdoolhof, boerengolf en een gezellige hoevecafé met terras.

Vergeet ook niet te genieten van het prachtige Provinciedomein Tillegembos en zijn statige kasteel. Een avontuur vol natuur en cultuur wacht op jou en je fiets! Na de fietstocht geniet je van een lekker hapje en een drankje in brasserie In De Trutselaar.

Via deze link kan je gratis een fietsstuurlusje downloaden, waarop alle fietsknooppunten van de door jou gekozen route staan, zodat je onderweg nooit het noorden kan verliezen.

Bron: Officiële website van Visit West-Vlaanderen.

Met dank aan: Visit West-Vlaanderen en Westtoer.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Westtoer, © Copyright David Samyn, © Copyright Jan D’Hondt (Ateljé D), © Copyright Brugse Ommeland, © Copyright Skatespots Belgium, © Copyright Kijkboerderij De Pierlapont, © Copyright West-Vlaanderen.