Deze stadswandeling, welke een totale afstand heeft van 4,6 kilometer, is bewegwijzerd met klinknagels, en start op de Grote Markt, ter hoogte van het infokantoor Dienst voor Toerisme. Hier kan je de wandelroute bekomen, tenzij je die van thuis uit reeds geprint had via de link op de website van Westtoer. Reken ongeveer 1,5 uur uit voor de wandeling, welke je langs verharde- en niet verharde wegen de mooiste plekjes in Veurne laat zien.

Op de Grote Markt zijn er tal van horecazaken voorzien, waar je voor de wandeling nog van een lekkere koffie kan genieten, zoals wij deden in brasserie Christophe; of je kan tegen de middag lekker aan tafel schuiven om te proeven van één van de vele lekkere snacks die ze hier voor jou bereiden. Op het grote buitenterras geniet je tijdens je maaltijd van een prachtig zicht op de Grote Markt en de Sint-Niklaastoren.

Je wandelt bij het verlaten van de Grote Markt meteen richting het Sint-Walburgapark. Gezellige straten en steegjes begeleiden je op je tocht langsheen het Vaubanpark en de Jachthaven van de stad. Beklim onderweg zeker de Sint-Niklaastoren, en laat je verrassen door het prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. De toegang tot de toren is trouwens helemaal gratis, maar hou zeker rekening met het klokkenspel dat de beiaard om het kwartier speelt, want dat is erg oorverdovend van zodra je je in de omgeving van de klokken bevindt.

De bezienswaardigheden tijdens deze stadswandeling zijn:

  • de Grote Markt
  • het Stad- en Landshuis
  • het Sint-Wilburgapark
  • de oevers langsheen het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke
  • het Vaubanpark
  • de Jachthaven van Veurne
  • het prachtig uitzicht van op de Sint-Niklaastoren
  • het standbeeld van Will Tura

Je kan de wagen gratis parkeren op de randparking Oude Vesten in de Oude vestingsstraat. Deze ligt vlak naast het kerkhof en bevindt zich slechts op 400 meter wandelafstand van de Grote Markt.

Met dank aan de dienst Toerisme Westtoer.

Met dank aan de dienst Toerisme Veurne.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.