Op een boogscheut van de stad Gent vind je het dorp Zevergem, een geliefde plek bij wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers omwille van de afgesneden Scheldemeanders en de oude kleiputten die getuige zijn van het steenbakkersverleden.

De totale afstand van de wandelroute bedraagt 5,6 kilometer, en start aan de kerk. In het dorp vind je voldoende parkeerplaats; en de wandeling is voorzien van voldoende brede en duidelijk afgeboorde paden met een stevige ondergrond, zodat deze wandeling eveneens kan gedaan worden door gezinnen met kinderwagens en rolstoelpatiënten.

De volledige is bewegwijzerd met gele borden met groen opschrift “Doornhammeke wandelroute”, en de belangrijkste aandachtspunten onderweg zijn onder meer de vroegere trekweg langs de Schelde, het natuurreservaat de Krommenhoek en het kasteel van Welden. Op de website van de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen, vind je ook enkele aandachtspunten voor de gebruikers van kinderwagens en rolwagens. Via deze link vind je de wandeling in pdf-formaat dat je kan afdrukken.

Bron: Dienst Toerisme Oost-Vlaanderen

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.