P1080167Temidden van de glooiende fruitweiden in Haspengouw vind je de Servaeshoeve in Grootloon, een voor de streek zeer typerende vierkantshoeve. Hier vind je alles terug van het beste dat Haspengouw te bieden heeft: een gulle oogst aan fruit, een roemrijk verleden en last but not least, een overweldigend mooi landschap.

Uitbaters van dit pareltje zijn gastvrouw Rosa, die haar gasten verwent met een verfijnde keuken, waarbij ze gebruik maakt van verschillende regionale specialiteiten; en haar man Jean, die dan op zijn beurt heel graag vertelt over de teeltproductie en het dierenwelzijn. Samen zijn ze reeds twintig jaar actief met hun hoevehotel, waarvan het authentieke karakter goed bewaard is.

P1080166Vooraleer Rosa haar gasten naar de kamers begeleidt, neemt ze ruim de tijd om samen met hen wat te babbelen terwijl ze ondertussen kunnen genieten van een biertje of koffie met een lekker zelfgebakken stukje taart. Meteen wordt duidelijk dat vriendelijkheid, gastvrijheid en spontaniteit er voor zorgen dat iedere gast zich hier meteen thuis voelt.

Dankzij de ideale ligging van de Servaeshoeve, kan je hier terecht voor diverse uitstappen zoals:

  • het ontdekken van historische steden zoals Tongeren, Hasselt, Sint-Truiden, Luik en Maasstricht
  • het ontdekken van het wandelgebied Grootloon met als blikvanger de bloesems op de fruitbomen (er is zelfs een wandeling waarbij je start aan de Servaeshoeve)
  • het ontdekken van kleine kerkdorpen, kastelen, vierkantshoeven, fruitboomgaarden en akkers met de fiets of scooter

P1080168Na een daguitstap val je meteen in slaap in je bed en geniet je van een zalige nachtrust, want anders dan bij ons hoor je hier dus niets van lawaai: geen verkeer, geen fabrieksgeluiden of andere storende geluiden. Neen, enkel het geluid van de stilte is hier constant aanwezig.

’s Morgens wordt je gewekt door het gefluit van de vogels en als je net als ons wat geluk hebt, hoor je in de verte een koekoek. Je wordt langzaam wakker terwijl gastvrouw Rosa volop bezig is met het klaarmaken van de uitgebreide ontbijttafel, waarop tal van lokale streekgerechten pronken en uitnodigen om geproefd te worden.

De Servaeshoeve heeft alle troeven in huis om iedereen een heerlijke tijd te bezorgen, dankzij een mix van de Limburgse gastvrijheid, de karaktervolle gastenkamers, de gastronomische arrangementen, gastvrouw Rosa die haar gasten op elke manier verwent en natuurlijk het adembenemend mooie landschap in deze fruitstreek.