Turnhout profileert zichzelf als zijnde hoofdstad van Kempen enerzijds, maar anderzijds ook als de speelkaartenstad. Op zondag 31 mei tussen 14 en 16 uur laten de drukkers van het Nationaal Museum van de Speelkaart, de authentieke drukpersen draaien. Op dat moment wordt het museum omgetoverd in een drukke fabriekshal, wat op zich reeds een unieke ervaring is!

100_5085 Dat de stad ook een spannende geschiedenis heeft, bewijst de poppenwandeling ‘Hartenvrouw achterna’.Tijdens deze wandeling trekken kinderen van 6 tot 12 jaar mee een poppenkastkar door de straten.

Onderweg staat er van alles te gebeuren: er wordt een koningin geschaakt, er worden muggen geblust en veldslagen uitgevochten. Zelfs een heks, een joker en een begijn spelen mee in dit spel.

Kortom deze wandeling is een perfekte combinatie van poppelspel, doe-opdrachten en gekke weetjes en vanaf mei tot begin oktober zijn er een twintigtal ‘open wandelingen’ voorzien voor gezinnen.

Nuttige info:

  • Inschrijven bij Toerisme & UIT, Grote Markt 44, 2300 Turnhout. Telefoon: +32 (0) 14  44  33  55 en www.toerismeturnhout.be

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen!