Voor alle duidelijkheid: een queeste is een zoektocht, ditmaal speciaal voor kinderen met een leeftijd tussen 10 tot 14 jaar die het zien zitten om de vierentwintig kilometer lange Trudofietslus ‘voor ridders en jonkvrouwen’ tot een goed eind te brengen.

Natuurlijk mogen de mama’s en de papa’s ook deelnemen, want die krijgen dan de volwassen versie, terwijl de kinderen de speciale kaart krijgen. Verder krijg je ook nog een gids waarin legendes en verhaaltjes staan die je dan onderweg kan voorlezen.

P1080009Fietsen doe je in Limburgs Haspengouw langs de commanderij van Ordingen, het kasteel van Rijkel, de kapel van Helshoven en de galg, maar ook langs de tumulus en de burcht van Brustem. Onderweg ga je op zoek naar de schat van Trudo, daarvoor moet je eerst 5 monumenten zoeken en nadien moet je met de sleutel de kistjes openen tot wanneer je de schat vind.

Alle kinderen fietsen gratis, de begeleider betaalt slechts 4 euro voor de Trudofietsgids en een sleutel, een kaart en een eerste puzzelstukje kan je afhalen bij de dienst Toerisme Sint-Truiden. Reserveren is helemaal niet nodig tenzij de groep van kinderen groter is dan 25.

Meer info vind je ook op de officiële website van de dienst Toerisme Sint-Truiden via deze link

Met dank aan de dienst Toerisme Sint-Truiden

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.