Stel je voor: een perfecte mix van culinaire ontdekkingen, historische pracht en pure verwennerij voor de zintuigen. Dat is precies wat de Gentse Goeste wandelroute belooft – een unieke ervaring die het beste van twee werelden combineert.

Waarom zou je kiezen tussen genieten van heerlijk eten en het verkennen van een betoverende stad als Gent, als je beide tegelijk kunt ervaren? Deze innovatieve route neemt je mee op een betoverende reis van vijf kilometer, beginnend bij de historische poorten van Gent Dampoort en je geleidelijk aan leidend naar enkele van de meest smakelijke en fascinerende plekjes die de stad te bieden heeft.

Stap binnen bij Tierentyn-Verlent voor een explosie van smaken met hun heerlijke mosterd en pickles. Verwen jezelf met de zalige geuren en smaken van de hemelse broden van bakkerij Himschoot. En ontdek de authentieke Oost-Vlaamse specialiteiten bij streekproducten OOOST – een ware viering van de lokale culinaire tradities.

Voor de kleine stappers is er geen grotere vreugde dan een verfrissend ijsje van Bas Ice Cream in de pittoreske Dampoortstraat. Terwijl de bierliefhebbers hun smaakpapillen laten dansen in de beroemde stadsbrouwerijen Gruut en Artevelde, waar elke slok een eerbetoon is aan de rijke biercultuur van de regio.

En laten we de cultuur niet vergeten, want Gent is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook voor de geest. Van de majestueuze ruïnes van de Sint-Baafsabdij tot de iconische skyline met de drie torens die je altijd in het hart van de stad blijven lokken – elke stap op deze route is doordrenkt met geschiedenis en schoonheid.

Dus waarom zou je kiezen tussen het verkennen van een prachtige stad en genieten van heerlijk eten en drinken, wanneer je het allemaal kunt ervaren in één onvergetelijke wandeling? Stap binnen in de wereld van de Gentse Goeste wandelroute en laat je betoveren door de verrassingen die op elke hoek op je wachten.

Via deze link kan je de beschrijving en de route in PDF-formaat downloaden. Bovendien krijg je ook wat meer uitleg bij de belangrijkste stopplaatsen onderweg.

Bron: officiële website van toerisme Oost-Vlaanderen
Met dank aan: toerisme Oost-Vlaanderen

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Ryckaert Gino
Tekst werd aangepast met A.I.