Voor elkeen die ervan houdt om wat te onthaasten en tot rust te komen, is er het domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk. Hier kan je ten volle genieten van weidse vergezichten in combinatie met een hemelse rust. De Talanderwandeling, een tocht die in 2014 terecht tot ‘Wandeling van het Jaar’ werd bekroond, laat je prachtige plekjes ontdekken op een onverhard terrein. Je afstand kan je helemaal zelf beslissen, ofwel ga je voor de 11 kilometer; ofwel kies je voor de verkorte lus van 5,5 kilometer.

Onderweg kan je even op adem komen in de Wouwershoeve, om dan in het theehuis te genieten van huisbereide thee, koekjes en gebak. In de nabijgelegen plukweide pluk je zelf je bloemen, groenten en fruit om mee huiswaarts te nemen. Je kleine pagadders kunnen naar hartelust klauteren op bomen en hossen tussen de bladeren in het speelbos.

Nuttige info:

Vertrek: De Lusthoven 88.
Traject:
1 – 2 – 90 – 97 – 10 – 8 – 6 – 3 – 4 – 1
Afstand: 11 kilometer – verkorting 5,5 kilometer ter hoogte van knooppunt 3
Bewegwijzering: rechthoekige rood-witte borden met
nummers
Wandelnetwerk: Kempens Landgoed
Terrein: volledig onverhard

Zin om langer dan één dag te blijven? Blijf dan gewoon slapen in de Nachtzwaluw, een charmante werfkeet op wielen. Bij het krieken van de dag kan je kakelverse eitjes halen bij de kippen en groenten plukken in de tuin. Voor wie van kamperen houdt kan kiezen om zijn of haar tent op te zetten in de bivakzone in het stiltegebied van de Hoge Vijvers. Een derde optie is gastenverblijf de Egelantier, waar je kan overnachten in een nomadentent ook wel Yurt genoemd,  en die plaats heeft voor vijftien personen. Op het terras pronken een barbecue en een pizzaoven.

Bron: Vakantiegids Kempen 2019.

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen en in het bijzonder aan
Info betreffende de foto: © Agentschap Natuur en Bos en de auteurs zijn Rys Daniël en Van den Bosch Ronny.