Heb je zin in een heerlijk fietsavontuur met de kinderen? En wil je graag een route ontdekken die je langs enkele betoverende plekjes voert, perfect om even bij te tanken? Het liefst niet te ver, zodat je kleintjes de hele tocht met een glimlach kunnen volbrengen?

Zoek niet verder, want hier vind je een schat aan inspiratie! We hebben korte en kindvriendelijke fietsroutes, boordevol leuke stopplekjes onderweg. Klaar voor een onvergetelijke fietsmiddag vol avontuur met het hele gezin? Ga met ons op pad en ontdek het plezier van samen fietsen!

Houd je ogen wijd open terwijl je deze adembenemende fietstocht maakt, want er zijn twee mysterieuze houten vinken verstopt langs de route. Durf jij de uitdaging aan om ze te ontdekken? Onderweg stuit je op charmante picknickplekjes waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd en onbezorgd kunt spelen.

En dan komt het hoogtepunt van de tocht: de spannende beklimming van de Koekelare- en Ruidenberg. Laat je niet afschrikken, het is zeker te doen! En wanneer je eenmaal de top hebt bereikt, wacht een onvergetelijke afdaling op je, boordevol plezier en avontuur. Kom en beleef de opwinding van deze onvergetelijke rit!

Ontdek de avontuurlijke fietstocht “Zoek de vink Met Jaek en Nink” in West-Vlaanderen, met een lengte van 26 km. De tocht zit vol verrassingen, inclusief een uitdaging met de beklimming van de Koekelare- en Ruidenberg. Onderweg zijn twee houten vinken verstopt, een leuke uitdaging om te vinden.

Je fietst langs prachtige speelplekken en kunt zelfs verdwalen in een maïsdoolhof op een boerderij in de zomer. Geniet van de pittoreske picknickplekjes en ervaar de opwinding van de afdaling na de beklimming. Volg gewoon de zeshoekige bordjes met Jaek en Nink om je weg te vinden. Een avontuurlijke fietstocht voor het hele gezin in West-Vlaanderen!

De totale lengte van deze kindvriendelijke fietstocht is 26 kilometer en je hebt de mogelijkheid om op 2 startplaatsen te starten:

  • Koekelare, Sint-Maartensplein 15b
  • Kortemark, Brouwersplein 3

Via deze link krijg je op de website van Visit West-Vlaanderen alle informatie betreffende deze kindvriendelijke fietstocht zoals:

  • De mogelijkheid om deze route over te zetten op je GPS
  • De mogelijkheid om deze route af te printen in een PDF-formaat

Alle nuttige informatie zoals de wegbeschrijving, de startplaatsen en de nuttige stopplaatsen staan hierop duidelijk beschreven en uitgelegd.

Op je weg kom je dit allemaal tegen:

Bron:

Mail van Visit West-Vlaanderen, 12 september 2023.

Met dank aan:

Visit West-Vlaanderen
Westtoer
Toerisme Koekelare
Toerisme Kortemark

Info betreffende de foto’s op deze pagina:

© Copyright Westtoer
© Copyright Jan D’Hondt (Ateljé D)