Deze regio situeert zich enerzijds tussen Gent en Brugge en wordt anderzijds dan in het noorden begrensd door de Zeeuws-Vlaamse kust. Met andere woorden, een prima uitvalsbasis wanneer je van plan bent om de Brugse Reien te verkennen; wanneer je wil genieten van Gent en zijn beroemde Graslei; maar ook de steden Damme, Sluis en Retranchement schreeuwen om ontdekt te worden.

Dit is een ideale streek om te verkennen met de fiets, of evenzeer om te ontdekken tijdens een wandeling want het Meetjesland beschikt over 790 km fietsroutes en tal van wandelroutes. Van elke route is er een folder beschikbaar, waarvan je sommige ook gratis kan downloaden via de officiële website.

canadees museum - adegem 2

drongengoedhoeve

Deze fietstocht laat jullie de wijde natuur ontdekken rondom Donk en Kleit en is samengesteld aan de hand van opeenvolgende fietsknooppunten, waardoor het mogelijk is om op gelijk welke plaats te starten, want na ongeveer 50 kilometer fietsen kom je weer aan op de plaats waar je voorheen gestart bent. Het wordt natuurlijk aangeraden om de fietskaart “fietsnetwerk Meetjesland” op zak te hebben voor het geval je onderweg zou beslissen om de route in te korten. Deze kaart kan je bekomen in alle Standaard boekhandels ofwel bij Toerisme Meetjesland (zie link hierboven) en dat aan de prijs van slechts 6 euro.

Startpunt in dit geval is de markt van Maldegem waar je knooppunt 10 moet volgen; daarna gaat het verder via deze knooppunten: 8 – 4 – 1 – 2 – 78 – 77 – 9 – 11 – 79 – 93 – 82 – 75 – 68 – 71 – 69 – 14 – 18 – 19 – 17 – 13 en tot slot helemaal terug richting markt van Maldegem door knooppunt 10 te volgen. Je metgezellen onderweg zijn onder andere het Schipdonkkanaal, het Paddestoelenbos, de dorpen Donk en Kleit, het Burkelbos, het Drongengoed met de hoeve, de Kampel en met een kleine afwijking op deze fietsroute kan je ook het Stoomcentrum bezoeken, tenzij je er voor kiest om dit na je fietstocht te doen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.