Bedoeling van deze autoroute, welke ook met de motorfiets kan gereden worden, is om op één dag doorheen België, Nederland en Duitsland te rijden om in elk land te genieten van de aangeboden bezienswaardigheden. De vertrekplaats voor deze unieke tocht over een afstand van 73 kilometer is het kerkplein van Moelingen (Voeren).

Aangezien deze route echter niet bewegwijzerd is, is het aan te raden om op de website van Reisroutes.be door te klikken naar een grote kaart, waarop je dan kan inzoomen zodat alle straten duidelijk leesbaar zijn. Je kan ook alle kaarten in detail uitprinten. Voor diegenen die een GPS willen gebruiken, kunnen alle GPX-bestanden voor je GPS en ITN-bestanden voor je Tom Tom downloaden op dezelfde website:  http://www.reisroutes.be/autoroutes/autoroute-drielandenpunt-182-5.aspx.

Te bewonderen onderweg:

  • de Sint-Lambertuskerk in ’s Gravenvoeren, waarvan de toren dateert uit de 14de eeuw
  • Sint-Martens-Voeren
  • de Commanderie van de Teutoonse Orde
  • het Drielandenpunt met de uitkijktoren
  • Margraten, een Amerikaanse begraafplaats waar 8300 slachtoffers van het nazisme en de Tweede Wereldoorloog begraven liggen
  • de Sint-Pietersberg, met het fort en de vestingsmuur rondom Maastricht
  • het 160 hectaren grote Natuurreservaat Altenbroek

Voor diegenen die het willen, kunnen in Voeren even halt houden voor een korte wandeling van 4 kilometer afstand. De vertrekplaats is gelegen aan het Bezoekerscentrum Voerstreek, Pley 13, ’s Gravenvoeren. Deze landelijke wandeling verloopt gedeeltelijk op verharde wegen, maar af en toe ook door het grasland en is ook niet bewegwijzerd, maar alle info omtrent deze wandeling, vind je eveneens terug via de eerder vermelde link.

Met dank aan Reisroutes.be

Met dank aan de dienst Toerisme Voerstreek en in het bijzonder aan Mevrouw Lindsey Truyers

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.