Geniet van een ‘actieve’ voetmassage en maak een prikkelende wandeling op blote voeten. Leer samen met je kinderen waarom bijen zoveel meer zijn dan alleen maar zoemende beestjes. Ontdek waarom ze van groot belang zijn voor onze natuur. Of ben je op zoek naar leuke activiteiten in de volle natuur om samen met je gezin, familie of vrienden te doen? Dan ben je bij Bezoekerscentrum Lieteberg aan het juiste adres!

Ontdek het sensationele Blotevoetenpad, het eerste én mooiste blotevoetenpad in heel Vlaanderen en zelfs Europa! En het beste deel is dat het zich bevindt in het adembenemende Nationaal Park Hoge Kempen, waardoor het een werkelijk unieke ervaring is.

Laat je overtuigen door de lovende reviews zoals “Een geweldige ervaring voor jong en oud”, “Een prachtige en originele belevenis” en “Het brengt je terug naar je kindertijd”. En terecht! Het gevoel van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water onder je voeten is simpelweg betoverend.


 Duik er deze zomer in, samen met je hele gezin, en beleef een avontuur met je voeten voorop!


Met een route van ongeveer 3 km is er nooit een saai moment: beklim de houten toren voor een spectaculair uitzicht op de majestueuze Hoge Kempen. Waag je enkeldiep of zelfs kniediep in het verfrissende water en voel je als Indiana Jones op de hangbrug.

Mis deze unieke en bijzondere ervaring niet! Kom en beleef het avontuur van je leven op het Blotevoetenpad bij het Bezoekerscentrum Lieteberg. Het zal je zintuigen prikkelen en je hart sneller laten kloppen!

Welkom in de magische wereld van Lieteberg, waar niet alleen het betoverende Blotevoetenpad op je wacht, maar ook het intrigerende Entomopolis met zijn vlinderkoepel! Stap binnen in het insectenmuseum en ontdek de fascinerende microkosmos van vlinderjuweeltjes en miljoenen wriemelende beestjes.

Een onvergetelijk avontuur voor het hele gezin, waar je op een leuke en speelse manier meer te weten komt over het belang en de waarde van deze bijzondere diertjes.

Groepen kunnen zelfs een gepassioneerde gids boeken voor een spannende insectensafari of een boeiend wateronderzoek. Maar dat is nog niet alles! Op de website vind je tal van andere gidsbeurten die je zintuigen zullen prikkelen en je kennis zullen verrijken.

Na al deze opwindende activiteiten is het tijd om te genieten in de gezellige cafetaria van Bezoekerscentrum Lieteberg. Laat je verrassen door een smaakvolle selectie van streekgebonden Limburgse lekkernijen. Of je nu met vuile voeten binnenwandelt of niet, hier kan je heerlijk uitrusten na je wandeling, fietstocht of insectenverkenning.

Maak je klaar voor een dag vol avontuur, verwondering en culinair genot bij Bezoekerscentrum Lieteberg. Er is voor ieder wat wils, dus aarzel niet langer en kom deze unieke belevenis zelf ontdekken!


Groot nieuws voor al onze avonturiers!


Bezoekerscentrum Lieteberg gaat een spannende metamorfose ondergaan om onze geliefde bijtjes, beestjes en blote voetjes nóg beter te verwennen!  Vanaf eind dit jaar (2023) zullen we vol enthousiasme beginnen aan een gloednieuwe renovatie. Maar, en dit is het meest opwindende deel, we blijven tijdens de hele renovatieperiode GEWOON OPEN! 

Dat klopt, jullie hoeven je avonturen niet te onderbreken. Terwijl wij bezig zijn met het creëren van een nog betere en magischere omgeving, kunnen jullie gewoon blijven genieten van het Blotevoetenpad, het betoverende Entomopolis met zijn vlinderkoepel en al het andere moois dat Lieteberg te bieden heeft! 

Zet je schrap voor een onvergetelijk avontuur terwijl jullie getuige zijn van de transformatie van ons park. Jullie maken deel uit van dit bijzondere hoofdstuk in de geschiedenis van Lieteberg!
Dus verzamel je familie, vrienden en alle kleine avonturiers die je kent, want wij staan klaar om jullie te verwelkomen, zelfs tijdens de renovatie. 

Kom en beleef de magie van Lieteberg terwijl we een nieuw hoofdstuk schrijven in ons verhaal.  We kunnen niet wachten om jullie te verwelkomen in ons prachtige park, waar de natuur altijd centraal staat!

Tot snel, bij Bezoekerscentrum Lieteberg!
Stalkerweg
3690 Zutendaal

Via Mevrouw Manon Schrijvershof heb ik een originele tekst ontvangen, welke ik mocht publiceren op deze pagina.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Toerisme Limburg.