Je moet er wat voor over hebben om het Nationaal Park en het veenhart te ontdekken, aangezien deze regio zich helemaal in het noorden van Nederland bevindt, meer bepaald in de provincie Overijsel.

Aangezien er bovendien in deze prachtige omgeving tal van leuke stadjes zijn is het misschien leuker om er enkele dagen op uit te trekken en een logies te zoeken dat centraal gelegen is, zodat je nooit ver hoeft te rijden.

Startpunt voor deze wandeling is de Flodderbrug, waar een parkeerplaats voorzien is aan de kruising Koningin Julianaweg met Wetering Oost in Scheerwolde. Via houten houten die bepijld zijn wordt de wandelroute aangegeven.

Tijdens de wandeling moet je de kleurcode respecteren, aangezien deze verandert van oranje naar rood op de onderstaande plaats:
Oranje via D15 – D22 tot D21.
Rood vanaf D21 tot op het einde van de wandeling.

Onderweg kom je enkele watermolentjes tegen die er voor zorgen dat de verzuring wordt tegengegaan. De kleine watermolentjes brengen water op het rietland waarmee het behouden blijft voor de rietteelt.

Helemaal op het einde van de wandeling zie je aan de Hoogeweg diverse veenwerkershuisjes staan, waar tot aan het einde van de 19de eeuw turfstekers en hun gezinnen woonden. Hun taak bestond voornamelijk uit het snijden en veengraven in het moerasgebied.

Tips:

Logeeradres: Aangenaam – Olde Horst Appartementen, B&B, Pension, Groepsaccomodatie.

Hapje en een drankje: in het nabijgelegen Kalenberg vind je diverse gelegenheden met een terras aan het water, voor een drankje te drinken of een hapje te eten.

Bron:

De mooiste fiets- en wandelroutes van Weerribben-Wieden

Met dank aan de Toeristenbureau’s en VVV-kantoren in Overijssel.