Sinds Corona onze regio domineerde waardoor we van heel wat van onze vrijheden beroofd werden, kregen we met zijn allen zin om er op uit te trekken in eigen land, en ontdekten we tal van regio’s waar we vroeger bijna geen aandacht voor hadden. Eén van die groene regio’s is het Brugse Ommeland, waar je volop kan genieten van de natuur en tal van andere leuke verrassingen.

Wanneer je gaat grasduinen op de officiële website van het Brugse Ommeland, zal je kennismaken met het gloednieuw wandelnetwerk Vloethemveld. Dit unieke natuurgebied met een oorlogsgeschiedenis is zeker de moeite waard om te verkennen en te ontdekken.

Ga op zoek naar de hipste picknick hotspots, waar je in alle rust kan genieten van je picknick en van de mooie natuur rondom jou; verken enkele nieuwe wandellusjes op het wandelnetwerk Bulskampveld, en laat je tenslotte leiden langsheen de lekkerste (hoeve-)adresjes. Kortom, de keuze is groot om er opnieuw een mooie vakantie van te maken in deze prachtige streek.

Op deze pagina laat ik jullie genieten van het Landschapspark Bulsveldkamp, het meest bosrijke gebied in de provincie West-Vlaanderen. Dankzij de drie mooie wandellusjes die je hier kan maken, ontdek je onderweg de lekkerste adresjes, tal van hoevewinkeltjes en picknickplekjes, die baden in het groen. Speciaal voor de kinderen zijn er avontuurlijke parcours voorzien onder de noemer van Expeditie Bulskampveld.

Je kan kiezen uit deze drie wandellusjes:

  1. Lus Waardamme – Oostkamp: Starten doe je aan de onthaalpoort Waardamme (Dorpsplein, Waardamme), waar je ook kan parkeren, ter hoogte van knooppunt 47. Vervolgens volg je de volgende knooppunten: 48 – 49 – 50 – 51 – 55 – 54 – 53 – 40 – 41 – 42 – 44 – 43 – 46 – 47. Er is ook een mogelijkheid om te starten aan de onthaalpoort Nieuwenhovebos (Waterstraat 18, Oostkamp). Dit punt is gelegen tussen knooppunt 50 en 51. Wat je ook verkiest, in totaal krijg je 12,5 kilometer voor de voeten geschoven.
  2. Lus Beernem: Deze wandeling heeft een afstand van 14 kilometer en start aan de onthaalpoort Driekoningen nabij knooppunt 5 (Parking Bulscampveld 9, Beernem), waar je eveneens je wagen kan parkeren. Als alternatieve startplaats kan je ook kiezen om te starten aan de onthaalpoort Aanwijs nabij knooppunt 20 (Parking kruising Reigerlostraat / Heirweg). Hier heb je ook parkeermogelijkheid en sanitair. Volg de volgende wandelknooppunten: 5 – 6 – 13 – 8 – 12 – 19 – 14 – 17 – 15 – 16 – 34 – 33 – 20 – 21 – 22 – 23 – 1 – 9 – 4 -5.
  3. Lus Ruiselede – Wingene met een totale afstand van 14 kilometer. Startplaats is gelegen aan de onthaalpoort Doomkerke (aan de kerk, Brandstraat 22, Ruiselede) aan knooppunt 37. Als alternatieve start kan je ook kiezen om te vertrekken aan de onthaalpoort Sint-Jan (Kreukelstraat, ter hoogte van de Sint-Janskerk, Wingene en tussen knooppunt 54 en 53). De te volgen knooppunten die je nu moet volgen zijn: 37 – 36 – 56 – 54 – 53 – 52 – 51 – 59 – 61 – 62 – 68 – 67 – 16 – 69 – 70 – 21 – 38 – 37.

Welke lus(sen) je ook kiest, telkens zal je verrast worden door de picknick hotspots, speelpleintjes voor de kinderen, lekkere adresjes en leuke stopplaatsen, een natuurgebied, een unieke kruidentuin, en tal van andere hippe plekjes om te ontdekken.

Via de officiële website van dienst Toerisme Westtoer, kan je de wandelkaart wandelnetwerk Bulskampveld bestellen voor de prijs van slechts 8 euro. Deze folder bevat naast 225 kilometer wandelplezier ook nog eens 4 bewegwijzerde suggestielussen, zoals de Bulskampveldroute, de Kampveldroute, de Wildenburgwandelroute en de Parochieveldwandelroute.

 

Bron: Officiële website van de dienst Brugse Ommeland.

Met dank aan de dienst Toerisme Brugse Ommeland en in het bijzonder aan Mevrouw Virginie Masureel; alsook aan de dienst Toerisme Westtoer.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Westtoer.