Toerisme Leiestreek plaatst deze zomer het thema water voluit in de kijker. Niet alleen met de zomerse boottochten biedt de regio beleving op het water. Er zijn ook heel wat mogelijkheden voor bootverhuur, zwemmen in openlucht, watersport en evenementen op en langs het water.
 
Een primeur wordt daarbij de nieuwe fietsboot. Voor het eerst zal er een fietsboot de Leie afvaren, de eerste zondag van augustus en september. Neem je fiets mee op de boot en stap op en af waar je wil, en dat voor slechts € 5. Op de boot kan je even de benen strekken en op krachten komen met een hapje en een drankje.


Een zomer vol waterpret


 
Het ruime aanbod aan waterbeleving aan beide zijden van de grens wordt door Toerisme Leiestreek van juni tot september gepromoot met een grensoverschrijdende campagne in Vlaanderen en Frankrijk. De promotiecampagne is een actie uit het Europese Interreg V-project ‘Golden Lys’, die als doel heeft het watertoerisme in beide landen te stimuleren. Aan Vlaamse zijde werken Toerisme Leiestreek, Westtoer, Stad Gent, Gemeente Wielsbeke en Booot.be mee aan dit project.
 
Alle informatie is te vinden op www.toerisme-leiestreek.be/nl/inspiratie/waterpret

Bron: Persbericht dienst Toerisme Leiestreek – juni 2019.
Met dank aan de dienst Toerisme Leiestreek.
Info betreffende de foto op de pagina: Copyright © 2019 Toerisme Leiestreek vzw.