Ben je als ouder op zoek naar een fietstocht boordevol afwisseling, dan moet je deze pagina zeker verder blijven lezen. Je wordt verrast op een rit waarbij je het ene moment tussen de fruitboomgaarden fietst, of langs een kinderboerderij en in een prachtige natuur; terwijl je het andere moment geniet van het centrum van Sint-Truiden.

Deze fietstocht is 35 kilometer lang en start op slechts enkele honderden meters van het alom gekende doorkijkkerkje in Borgloon. Daarmee is het ook één van de bekendste landschapskunsten in Limburg, en ook al gaat de tocht niet voorbij het kerkje, toch loont het zeker en vast de moeite om dit eens mee te pikken.

Na enkele kilometers fietsen worden de kinderen verwend met een leuke speelboomgaard, waar ze kunnen ravotten op de hangmat of genieten van de natuurlijke elementen, terwijl jij als ouder geniet van het uitzicht, de rust of iets lekkers. Extra troef is dat er hier ook een toilet aanwezig is.

Tussen knooppunt 161 en 169 passeer je de Zwevende kapel, een kunstwerk van Frits Jeuris in samenwerking met regionaal landschap Haspengouw en Voeren. Het werk is gemaakt van hoogstamkersenbomen die omgehakt werden omdat ze een plantenziekte hadden. Hierdoor kregen ze een tweede leven, waar wij alleen maar blij mee kunnen zijn. De kapel vind je terug midden in de mooie natuur tussen de fruitbomen.

Sint-Truiden bereik je aan knooppunt 134, en de stad nodigt je uit voor wat lekkers of verkoelends op een terrasje. Maak van de gelegenheid gebruik om de stad te verkennen. Ga eens langs bij het Museum De Mindere in de Capucienessenstraat; bezoek de Begijnhofkerk bij het Begijnhof of beklim de abdijtoren eens, tenzij je liever opteert voor een kinderzoektocht of een speelvogelqueeste? Aan jou de keuze.

De fietsroute bestaat uit de volgende opeenvolgende fietsknooppunten: 155 – 151 – 161 – 169 – 168 – 134 – 135 – 189 – 171 – 170 – 162 – 153 – 152 – 154 – 155. Startgemeente is Borgloon, en parkeren kan je op de parking in de nabijheid van het doorkijkkerkje.

Meer info hieromtrent bekom je bij Toerisme Sint-Truiden op de Grote Markt.
Bron: Riebedebie, zomereditie 2021. Een verhaal van reporter Elke.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.