Vandaag wil ik opnieuw even wat aandacht schenken aan de jonge gezinnen die er met de kinderen op uit trekken, en waarbij er dan één of meerdere kinderen in een buggy zitten; maar evenzeer wil ik op deze pagina aandacht schenken aan de medemensen onder ons, welke in een rolstoel zitten.

Voor de beide partijen heb ik een mooie wandeling gevonden in de brochure ‘Wandelnetwerk Bronbossen’, een uitgave van de dienst Toerisme Vlaamse Ardennen en dienst Toerisme Oost-Vlaanderen. Graag neem ik jullie allen mee naar het veelzijdige domein De Gavers in Geraardsbergen.

Dit recreatiedomein, dat gelegen is tussen de hellingen van de Vlaamse Ardennen en de vlakke Dendervallei, heeft een camping die ligt aan het Gavermeer waarop je kan zeilen en windsurfen naar hartelust. Daarnaast is er ook een zandstrand met een ondiepe waterspeelplaats.


Genieten van een toffe vakantie in eigen land


Kinderen genieten volop in het speeldorp met glijbanen, trampolines, enz. En waterpret is er voor groot en klein in het Gaversbad, wat voorzien is van zwembaden, glijbaan, een whirlpool en een sauna. Kortom hier komt iedereen aan zijn trekken.

Dit is slechts een kleine greep uit de talloze activiteiten die je hier kan doen. Kijk vlug op de officiële website van het domein en laat je verrassen.

Op het domein is er een sanitair blok, sanitair blok 5, dat volledig aangepast is met een inrijdbare douche met een zitje (38 x 37 cm) en beugels. Er is voldoende opstelruimte voorzien (96 cm) naast en schuin voor het zitje. De ruimte in het toilet is wat nipt, al is er wel voldoende opstelruimte (110 cm) naast het toilet. Een beugel is hier ook aanwezig en de wastafel is onderrijdbaar.

De wandeling die ik aan jullie wil voorstellen, is 4 kilometer lang, en neemt jullie mee langsheen de Gaverplas. Starten doe je ter hoogte van knooppunt 1, op de parking, wat straks ook je eindpunt is aangezien de wandeling in een lusvorm werd samengesteld. De te volgen knooppunten zijn: 1 – 2 – 93 – 3 – 1. Deze 100 % verharde en brede route is volledig geschikt voor de rolstoel of de kinderwagen.

Bron: brochure ‘Wandelnetwerk Bronbossen’; en officiële website Domein De Gavers.

Met dank aan de dienst Toerisme de Vlaamse Ardennen, de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen en recreatiedomein De Gavers.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: de foto’s werden genomen door Dhr Johan Martens en David Samyn: © Copyright Johan Martens en David Samyn. De foto’s werden genomen in opdracht van de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen (© tov).