Deze fietstocht met een totale afstand van 52 kilometer start aan het Ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71 te Mol en is een traject dat volledig werd uitgestippeld dank zij de volgende fietsknooppunten: 75 – 74 – 73 – 96 – 95 – 94 – 93 – 92 – 42 – 43 – 12 – 72 – 77 – 22 – 23 – 76 – 232 – 260 – 75 – richting 51 tot je weer bij het Ecocentrum aankomt.

Fietsen kan je huren in het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2 te Mol en voor meer informatie neem je best eens een kijkje op hun websitehttp://www.zilvermeer.be.

Deze fietstocht heeft als hoofddoel om je langs de Kempische meren, plassen en kanalen in de regio Mol te brengen en na een vijftal kilometer bereik je iets wat uniek is in Europa, namelijk het waterkruispunt van de kanalen Bochelt-Herentals en Turnhout/Dessel-Kwaadmechelen dat je vanop een uitkijktoren met een hoogte van 37 meter kan bekijken.

Verder op je tocht en nadat je reeds 19 kilometer gefietst hebt, kan je best even stoppen voor een picknick op het terras van ’t Meulenzicht’,  waar je ook snacks kan verkrijgen. En nog een fietsuurtje later kan je even verpozen we in Postel voor een drankje. Als laatste maak je nog een lus door Nederland, om dan uiteindelijk weer aan te komen aan de Blauwe Kei, wat heel dicht bij je vertrek- en aankomstplaats ligt.

Zin om te logeren in deze streek: dat kan in Sunparks Kempense Meren in Mol. In dit vakantiepark omgeven door bossen en water, kan eenieder zich naar hartelust amuseren in het zwemparadijs Aquafun, het binnenspeeldorp en het wellnesscenter. Verschillende vakantievilla’s met een capaciteit van 2 tot 10 personen zijn er in diverse comfort- en prijsklassen. Kom er alles over te weten via deze link:  http://www.sunparks.be

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Toerisme Provincie Antwerpen en de fotograaf is De Backer Mie.