Zoals de titel van deze pagina al een beetje doet vermoeden, is het de bedoeling dat er afwisselend een beetje wordt gefietst en een beetje wordt gegeten.

Je hebt hierbij de keuze uit twee verschillende fietsroutes die totaal uiteenlopend zijn wat betreft de afstand en het bijbehorende landschap.

Kies je voor Lier-Herenthout-Oelegem-Lier, dan fiets je een groene route tot aan het Vrieselhof. In totaal heb je dan 56 kilometer op de pedalen getrapt. Kies je echter voor de fietsroute Lier-Herentals-Lier, dan fiets je 62 kilometer langsheen waterlopen en landwegen.

In beide gevallen start je in Lier met vier maaltijdvouchers op zak, waarvan de eerste reeds gebruikt wordt tijdens een stevig ontbijt op de Grote Markt. Daarna fiets je verder om onderweg te genieten van een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert.

De prijs voor een superleuke dag bedraagt 35 euro voor een volwassene en 20 euro voor een kind tot 10 jaar. De drank is uiteraard niet inbegrepen. Kleine groepen tot 6 personen hoeven niet op voorhand te reserveren. Meer info kan je hier terugvinden. 

Bron: Toeristische Gids Kempen 2017

Info betreffende de foto: © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen