Om de Provence te bezoeken moet je helemaal naar het zuidoosten van Frankrijk aangezien deze mooie streek, gekend om zijn lavendel en roséwijn, gelegen is tussen de Middellandse Zee, het Rhônedal en Italië.

Maar geen nood, want vanaf nu kan je de Provence ook gaan opsnuiven in Hasselt. Limburg Lavendel werd reeds in 2001 opgestart in een hoeve met een omvang van 4 hectare, en is gelegen in de nabijheid van Abdijsite herkenrode en de fietsknooppunten 94 en 237.

Op het terrein kan je de lavendelvelden en -tuin, de mediterrane tuin, de prairietuin, de rozentuin, de beeldentuin, het natuurpark, de kikkerpoel, de vleermuizengrot, het ooievaarsnest en de dierenweide vrij bezichtigen.

Combineer je uitstap met een bezoek aan de cafetaria met terras, de kinderspeelhoek en het winkeltje met eigen lavendelproducten zoals likeur, jenever, gin, pralines en ijs.

Info: Olmenbosstraat 25, Hasselt.
Telefoon: +32 475 71 58 25.
Website: www.limburglavendel.be

Bron: Altijd welkom in Limburg – Gratis Vakantiegids 2018.
Met dank aan de dienst Toerisme Limburg en in het bijzonder aan de Heer Ronny Luyckx.
Info betreffende de foto op deze pagina: Copyright © Peter Baas, Anneleen Mengels, Monique Bogaerts, Luc Daelemans, Toerisme Limburg vzw en Provinciebestuur Limburg.