Ontdek kindvriendelijke wandelroutes in West-Vlaanderen! Of je nu met kleintjes of iets oudere kinderen op pad wilt, we hebben opties voor iedereen. Als je met een buggy wandelt, zijn er ook geschikte routes.

Maak er een gezinsavontuur van en ga op zoek naar Happy Stones tijdens je wandeling. Hier is alvast een handige tips voor je volgende wandeluitje, maar tal van andere tips vind je via deze link op de website van Visit West-Vlaanderen.

Verken Koekelare via deze betoverende wandelroute van 6,60 kilometer, met als vertrekpunt de schilderachtige Brouwerijsite op Sint-Maartensplein 15b. Deze route neemt je mee langs de meest charmante plekjes en boeiende bezienswaardigheden van Koekelare.

Laat je betoveren door het gezellige stadscentrum, omarm de prachtige natuurreservaten en geniet van de weelderige parken. Maar de echte verrassing wacht op je aan de flanken van ‘de berg’ met zijn hoogte van 43 meter, waar een adembenemend panorama zich ontvouwt van Oostende tot aan de grenzen van Noord-Frankrijk. Het beste deel? Je kunt deze tocht moeiteloos maken met je buggy, zodat jong en oud kunnen genieten van deze ontdekkingsreis.

Nuttige informatie:

Verken Koekelare met deze wandelroute en ontdek charmante plekken, boeiende bezienswaardigheden, een gezellig stadscentrum, prachtige natuurgebieden, groene parken, en een adembenemend panorama van Oostende tot Noord-Frankrijk vanaf ‘de berg’ (43m).

Handig is het om deze wandelbrochure aan te schaffen als hulpmiddel voor onderweg.

Je kan er ook voor kiezen om de route vooraf uit te printen in een PDF-formaat.

Bezienswaardigheden onderweg zijn: Park De Mote, Fransmansmuseum en Käthe Kollwitz Museum in Koekelare

Bron:

Mail van Visit West-Vlaanderen, 12 september 2023.

Met dank aan:

Visit West-Vlaanderen
Westtoer

Info betreffende de foto’s op deze pagina:

© Copyright Westtoer

© Copyright Jan D’Hondt (Ateljé D)