De verschillende diensten voor Toerisme van Oost-Vlaanderen, Limburg, Antwerpen, Vlaams Brabant en Westtoer; hebben de handen in elkaar geslagen en samengewerkt met Fietsnet aan dit unieke project, wat uitgeroepen is tot de handigste fietsrouteplanner.

knoopJe start door een keuze te maken uit de streek waar je wil fietsen, daarbij vertrekkende aan één bepaald knooppunt en van daaruit klik je dan zelf de knooppunten aan tot wanneer je fietstocht de gewenste kilometers heeft bereik. Nadien kan je alles uitprinten.

Je route kan je op twee verschillende manieren samenstellen; ten eerste door te kiezen voor een klassieke routemaker, waarbij je vooraf de streek kiest en vervolgens het knooppunt waar je wil vertrekken; of ten tweede door te kiezen voor een nieuwe routemaker, waarbij je je vertrekpunt meteen aanduidt op een kaart, om dan van daar je fietsroute samen te stellen.

Nog niet helemaal duidelijk of nog vragen, klik dan meteen op de link die je naar de website van de knooppunter brengt, en daar vind je alle antwoorden op al je vragen:  http://www.knooppunter.com/nl/Home/. Veel plezier op al je volgende fietstochten en hopelijk zijn de weergoden jullie gezind.