Schouwen-Duiveland is één van de vijf schiereilanden en een gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. Het is een eiland met een diversiteit aan culturele bezienswaardigheden zoals de deltawerken, de vuurtoren Westerlicht in Nieuw-Haamstede; maar beschikt evenzeer over een aantal kastelen, musea, monumenten en kerken.

Het zal dan ook niemand verwonderen dat de mooie natuur van deze regio de ideale plaats is voor wandelingen en fietstochten. De Kop van Schouwen bezit duingebieden waar wandelaars, fietsers, mountainbikers en andere sportlui hun hart kunnen ophalen. Hier vind je zandverstuivingen, valleien en de Boswachterij Westerschouwen, alias het grootste bos van Zeeland.

Fietsen met je kinderen op de Kop van Schouwen is een unieke belevenis, want fietsen kan je hier combineren met leuke activiteiten zoals het beklimmen van de uitkijktoren in het bos van Westerschouwen; zoeken naar verscholen bunkers in de duinen, of de molen in Burgh-Haamstede bezoeken om daarna te smullen van een lekkere pannenkoek.

Deze kinderroute is verdeeld en kan op drie manieren gefietst worden:

  1. Kies je voor de groene route, wat het eerste deel is van de route, dan fiets je in totaal 16,5 kilometer en moet je deze knooppunten volgen: 73 – 74 – 75 – 76 – 73
  2. Kies je voor de blauwe route, wat het tweede deel is van de route, dan fiets je in totaal 13,6 kilometer en moet je deze knooppunten volgen: 73 – 72 – 70 – 71 – 72 – 73
  3. Tot slot kan je ook kiezen voor de volledige route van 30,6 kilometer

Wil je de route te downloaden als GPX-bestand voor je gsm, klik je hier. Natuurlijk kan je ook steeds de website van de  dienst Toerisme Zeeland raadplegen, waar deze- en tal van wandelingen, fietsroutes en heel wat andere activiteiten te vinden zijn.

Bezienswaardigheden onderweg zijn:

Zin om wat langer te verblijven in deze regio? Dit zijn alvast enkele hotels die jullie zeker zullen bekoren:

Bron: officiële website van de provincie Zeeland.
Abdij 6
4331 BK Middelburg
Nederland

Routebureau@zeeland.com

Met dank aan Routebureau Zeeland.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © provincie Zeeland en de fotograaf is Sky pictures (beeld Kop van Schouwen) en Marcelle Davidse (foto’s  Burgh-Haamstede).