Westerlo, bekend als de Parel van de Kempen, weerspiegelt rijke geschiedenis. Haar bijnaam ontleent ze aan de erfenis van de adellijke familie de Merode en de norbertijnen. Geniet als een prins van ontspanning te midden van bossen en kastelen.

Rust tanken:

Stap binnen in de betoverende wereld van geschiedenis en rust bij de Abdij van Tongerlo. Vanaf de middeleeuwen biedt deze plek een oase van sereniteit, toegankelijk via een eeuwenoude lindendreef. Laat je meenemen op een reis door de tijd tijdens een begeleide tour door de abdij, waar geschiedenisliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

En als bonus is het gezellige binnenplein vrij toegankelijk, waar je kunt genieten van de sfeer en de prachtige omgeving. Beleef de geschiedenis en de rust van de Abdij van Tongerlo zoals nooit tevoren. Alle info vind je terug via deze link.

Chateau Wester l’eau:

Stap binnen in de magische wereld van Westerlo, waar een echte prins resideert! In het prachtige Kasteel Prins de Merode leeft de erfgenaam van de meest prominente familie van Westerlo. En hier is het goede nieuws: minstens één keer per jaar worden de poorten van dit privédomein geopend, zodat jij dit vorstelijke stukje erfgoed kunt bewonderen.

Maar dat is nog niet alles! Betreed Kasteel Jeanne de Merode, omringd door een weelderig park, dat vandaag het gemeentehuis huisvest en vrij toegankelijk is. Kom en laat je betoveren door de grandeur en geschiedenis van Westerlo, waar prinsen en kastelen wachten om ontdekt te worden.

Delizioso:

Stap binnen in een wereld van heerlijke wijnen, authentieke smaken en een overvloed aan hartelijke gastvrijheid. Het is geen verrassing dat Tom en Helga zich hebben laten betoveren door de betoverende zuiderse keuken.

In maart 2023 opende Alice Gastronomia haar deuren in een charmant voormalig bakkerspand. Ontdek deze culinaire schat en laat je meevoeren op een smaakvolle reis die je zintuigen zal verwennen en je hart zal veroveren.

Op wandel in de Beeltjens & Kwarekken:

Betreed het betoverende domein van De Beeltjens, een bos dat als een fonkelende ster straalt met majestueuze dreven die een unieke sterrenformatie vormen. Dit prachtige bos, aangelegd door de invloedrijke Familie de Merode in de 18e eeuw, biedt een vleugje geschiedenis en adembenemende schoonheid.

Maar voor de avontuurlijke zielen die verlangen naar een ruigere natuurervaring, roep je je geliefde mee naar het lagergelegen paradijs van Kwarekken. Hier trekken jullie best stevige wandelschoenen aan en stappen jullie de natuur in met een vleugje avontuur. Maak je klaar voor onvergetelijke ontdekkingen te midden van deze schitterende omgeving.

Bron:

Vakantiegids Kempen 2023, Kom herinneringen maken.
Officiële website van Toerisme Westerlo, waar je alle informatie terugvind.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright toerisme Provincie Antwerpen, © Copyright 2023 Alice Gastronomia – Webdesign door Jordesign,
© Copyright 2023 viktoria guesthouse | powered by viktoria guesthouse