De fervente fietsers onder jullie, die regelmatig in verschillende streken van Vlaanderen fietsen, zullen ongetwijfeld reeds voorbij het kasteel Wissekerke gepasseerd zijn; aangezien dit kasteel op de fietsroute van Temse naar Beveren  ligt. Bijna 42 kilometer lang ontdek en geniet je van het Waasland, waarvan het kasteel Wissekerke, het Fort van Haasdonk en het landgoed Hof ter Saksen, de belangrijkste trekpleisters zijn.

Aangezien dit kasteel reeds meer dan een millennium lang over onze polders waakt, wordt het kasteel Wissekerke vandaag nog eens extra in de schijnwerpers geplaatst. Beeld je in dat al in de tiende eeuw op deze plaats een waterburcht stond, die deel uitmaakte van een versterkingsgordel aan de Schelde. Pas later in de vijftiende eeuw werd het kasteel gebouwd in de vorm zoals we het vandaag de dag kennen.

Belangrijk om te weten is, dat er twee uitgestippelde wandelingen zijn rond het kasteel welke ervoor zorgen dat je dit mooie gebouw op verschillende manieren kunt bewonderen. Op de website van de dienst Toerisme Waasland vind je enkele wandelingen waarbij je voorbij het kasteel wandelt, zoals de Kruibeekse Kreek wandelroute van 7,6 kilometer, of de Barbierbeek wandelroute van 8,4 kilometer.

Het kasteel Wissekerke is gelegen aan het Koningin Astridplein 17, 9150 Bazel; en heeft een eigen website waar je alle informatie betreffende dit kasteel terugvindt.

Bron: Waasland, een editie van Toerisme Waasland

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Ryckaert Gino

Met dank aan de dienst Toerisme Waasland.
Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.