Een lekker recept dat je in slechts 35 minuten kan klaarmaken, en waarvan je alle nodige ingrediënten kan terugvinden in elke Colruytwinkel bij jou in de buurt.
Vanavond heeft mijn vrouw, nadat we eerder deze week onze boodschappen gedaan hadden in de Colruytwinkel te Wondelgem, dit lekkere, gezonde gerecht klaar gemaakt en of we ervan genoten hebben.
Zin om dit heerlijke gerecht ook eens thuis klaar te maken, klik dan op deze link waar je alle benodigdheden en de bereidingswijze kan terugvinden. Wat ook makkelijk is, is dat je alle ingrediënten kan downloaden van dit recept naar je boodschappenlijstje.
Deze ingrediënten heb je nodig voor 4 personen:
- 600 gram kabeljauwhaasjes (diepvries)
- 500 gram pompoenblokjes (diepvries)
- 800 gram verse spinazie
- 1 kilogram aardappelen
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 165 mililiter kokosmelk
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- nootmuskaat, zwarte peper en grof zeezout
Bereidingswijze:
- Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Kook de aardappelen en de diepgevroren pompoenblokjes 20 minuten in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn tot een puree en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 minuut. Roer er de spinazie onder, voeg de kokosmelk toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
- Bak de sesamzaadjes 1 à 2 minuten goudbruin in een braadpan zonder vetstof. Haal ze uit de pan en hou apart.
- Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de kabeljauwhaasjes gedurende ongeveer 15 minuten goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de puree over de borden en serveer met een stuk vis en de spinazie. Werk af met de sesamzaadjes.
Bron: officiële website van Colruyt.
Met dank aan: Colruyt lekker Koken.
Info betreffende de foto op deze pagina: Copyright © Colruyt; Copyright © Colruyt Lekker Koken.