Deze bewegwijzerde route met een afstand van 74 kilometer, neemt je helemaal mee terug in de tijd naar de periode van Den Grooten Oorlog, die ons land jarenlang in zijn greep had tussen 1914 en 1918. De IJzerfrontroute, ook wel toeristische autoroute 14-18 genoemd, laat je het gebied tussen Nieuwpoort, Diksmuide en Koekelare verkennen. Onderweg maak je kennis met het verhaal van de onderwaterzetting tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Tevens wordt ook aandacht geschonken aan de Duitse bezetting aan de andere kant van het toenmalig front in Diksmuide en Koekelare. Tot slot zijn er ook nog de talrijke Belgische, Duitse en Commonwealth-begraafplaatsen, die vandaag de dag nog steeds herinneren aan de grote verliezen gedurende deze gruwelijke periode.

Het startpunt van de route is het Koning Albert I-monument in Nieuwpoort, en de route is onderweg bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. De brochure IJzerfront (Nieuwpoort – Diksmuide), kan je voor slechts 6 euro bestellen op de website van Westtoer, via deze link .Tevens kan je via deze link de route ook downloaden als GPX.

Onderweg vind je tal van adressen op verschillende plaatsen, waar je wat kan eten en of drinken. En voor diegenen die nog langer in deze streek willen blijven, zijn er voldoende slaapgelegenheden. Alle informatie hieromtrent vind je trouwens ook terug op de officiële website van Westtoer.

Bron: dienst voor Toerisme Westtoer

Met dank aan de dienst Toerisme Westtoer

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.