Misschien was je nog niet echt goed op de hoogte wat de grenzen zijn van Vlaams-Brabant, maar ik kan jullie verzekeren dat de Groene Gordel rond onze hoofdstad evenzeer deel uitmaakt van deze provincie. Vlaams-Brabant is de op een na kleinste provincie, met Leuven als hoofdstad, en heeft naast de vele streekproducten ook heel wat mooie regio’s om te ontdekken.

Op deze nieuwe pagina wil ik jullie allen uitnodigen om het fietsen te combineren met lekker eten. ‘Happen en Trappen’, kan je omschrijven als een culinaire fietstocht in de Groene Gordel. Dat wil dus zeggen dat je, terwijl je fietst langsheen de mooiste plekjes van deze streek, evenzeer verwend wordt met lekkere streekgerechten.

Je start in de voormiddag met koffie en gebak en onderweg geniet je in vier verschillende restaurants van telkens één gang van een viergangenmenu. Wie kiest voor de Witte Goudroute Oost in de Groene Gordel, krijgt sowieso het witte goud, zijnde witloof en asperges geserveerd op zijn of haar bord.

Graag maak ik jullie even duidelijk hoe een dagje De Witte Goudroute Oost langs witloof en asperges eruit ziet tijdens deze fietstocht van 52 kilometer:

  1. Geniet vooraf van koffie en gebak in de Wanneshoeve, Veeweideweg 21, Haacht
  2. Het voorgerecht word je geserveerd in Brasserie Perfect, Dorpplaats 2, Boortmeerbeek
  3. Smul van een lekkere soep in Labo Café, Brouwerijstraat 23, Kampenhout
  4. Het hoofdgerecht wordt voor jullie opgediend in Bistro Bon Appétit, Stationsstraat 88, Haacht
  5. Sluit deze mooie en culinaire fietstocht af met een lekker dessert in Brasserie Enchanté, Haachtsebaan 20, Keerbergen

De totale prijs per persoon voor dit arrangement bedraagt 42,95 €, en je kan je dagje Happen en Trappen boeken via deze officiële link van de dienst Toerisme Vlaams-Brabant.

Natuurlijk is er ook een kindvriendelijke Aspergefietstocht voorzien tijdens het aspergeseizoen, wanneer de gemeenten Keerbergen en Haacht het Aspergefestival vieren. Via deze officiële link van de dienst Toerisme Vlaams-Brabant, kan je de fietsroute gratis downloaden. Wat ook de afstand wordt die je zelf kiest, je passeert altijd leuke cafés, restaurants en aspergetelers waar je het witte goud kan kopen.

Je hebt drie verschillende fietsroutes die je samen met je kinderen kan fietsen. Route 1 is de volledige route en heeft een afstand van 28 kilometer. Route 2 maakt een lus rond Haacht en is 14 kilometer lang en route 3 maakt een lus rond Keerbergen en is eveneens 14 kilometer lang. Aan jullie de keuze. Op de fietskaart staan alle horecazaken en aspergeverkooppunten vermeld.

Bron: Maandelijkse nieuwsbrief van de dienst Toerisme Vlaams-Brabant, editie juni 2022.

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Mevrouw Sabrina Wuyckens, van wie ik enkele foto’s mocht ontvangen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Vlaams-Brabant / Lander Loeckx.