De volgende wandeling die ik vandaag aan jullie wil voorstellen, komt regelrecht uit het magazine Groene Gordel & Hageland, dat meermaals per jaar wordt uitgegeven in opdracht van de dienst Toerisme Vlaams-Brabant. In het bijbehorende boekje staan tal van wandelingen, waarvan ik de Grote Getewandeling heb uitgekozen. Heb je het magazine nog niet ontvangen, dan kan je de wandeling hier uitprinten in PDF-formaat.

Starten doe je aan de Sint-Pancratiuskerk, Dorpstraat, 3350 Melkwezer, en aangezien de wandeling in een lusvorm is samengesteld, kom je hier na 12,9 kilometer wandelen ook weer terecht. Wandelen doe je over onverharde en verharde wegen. Onderweg is er ook heel wat te beleven voor de kinderen, en is er zelfs een bivakzone voorzien voor wie langer in deze mooie streek wil vertoeven.

Deze prachtige wandeling begeleid je naar het hart van de Getevallei, terwijl je onderweg geniet van een lappendeken van weilanden, bos, haagkanten en de ontluikende bloesems van de boomgaarden. Ter hoogte van knooppunt 1 kunnen de kinderen zich naar hartelust uitleven op het Avonturenpad, warvan de wiebelende hangbrug Golden Geet de absolute blikvanger is.

Ter hoogte van knooppunt 138 ben je aangekomen aan de kamsalamanderhut en de bivakzone, waar je een nachtje in de tent in de Getevallei kan logeren. Warm je op aan het kampvuur of steek de barbecue aan, want dat kan en mag je hier doen. Enkele andere logeermogelijkheden langs de route zijn onder andere Dutje in de Wei, in Melkwezer; vakantiewoning ’t Koetshuis in Neerlinter; en B&B en camping Leeuwerikenveld in Neerlinter.

Tussen knooppunten 128 en 102 passeer je Doysbroek, een vochtig natuurgebied en een waar paradijs voor amfibieën, zoals de zeldzame en kwetsbare kamsalamander. In het voorjaar tooien de mannetjes zich met een gekartelde rugkam.

Onderweg zijn her en der zitbanken en picknicktafels voorzien, maar onderweg ben je aan het Stationsplein in Drieslinter steeds welkom in fietscafé De Chalet en brasserie De Smed. Beide zaken zijn gelegen vlakbij het speelbos en het skateparkje.

Bron: Het kriebelt in de #wandelprovincie, wandelen in Vlaams-Brabant, da’s BUITEN-gewoon!

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant, en in het bijzonder aan Mevrouw Sabrina Wuyckens.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Vlaams-Brabant / Lander Loeckx.