Ik moet het eerlijk bekennen, maar van het Groen Lint had ik nog niet eerder gehoord, totdat ik een mail ontving waarin stond dat het Groen Lint een ander woord is voor een grotendeels autovrije fietsroute, die de fietser de verrassende buitenrand van de stad Oostende laat ontdekken. Dus we laten de gezellige binnenstad eens achter ons liggen en maken kennis met de nieuwe parken die er werden aangelegd, zoals het Evenementenpark.

Maar is er nog heel veel te ontdekken zoals de sterrenwacht Astropolis, het landbouwpark De Tuinen van Stenen, de Oosteroeverduinen met het uitkijkpunt De Halve Maan, het Geuzenbos, de Oostendse Kreken, het natuurgebied De Zwaanhoek en het vernieuwende zeefront van de Stad aan Zee. Teveel om op te noemen, maar geen nood je hebt dan ook 35 kilometer lang de tijd om van dit alles te kunnen genieten.

Starten doe je aan het Provinciedomein Raversyde, Nieuwpoortsesteenweg 636, 8400 Oostende – Romeins Archeologisch Museum, Marktstraat 25, 8460 Oudenburg – Sportcentrum Ter Polder, Spuikomlaan 21, 8450 Bredene; en dit traject is voorzien van rechthoekige bordjes in twee richtingen. Met andere woorden, je kiest dus zelf hoe je deze fietstocht wil fietsen.

Dit kom je onderweg zoal tegen:

  • Provinciedomein Raversyde
  • De Lange Schuur
  • Sluizencomplex Plassendale
  • Overzetbootje veerboot
  • Strand Oostende

Via deze link kan je de fietstocht als PDF downloaden, maar voor slechts 2 euro kan je de fietskaart bestellen bij Westtoer.

Bron: nieuwsbrief Westtoer – editie september 2019.

Met dank aan de dienst Toerisme Westtoer.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Ryckaert Gino.