Lezers van ” StapAf “, het gratis fietsmagazine van Toerisme Oost-Vlaanderen zullen ongetwijfeld deze fietstocht in het Scheldeland opgemerkt hebben, en misschien ook wel gereden. Want deze prachtige tocht met een totale afstand van 34,2 kilometer neemt je mee langsheen de oevers van de Durme en de Schelde, waar je aangenaam verrast wordt op prachtige vergezichten.

Daarnaast fiets je steeds over rustige, landelijke en vlakke wegen te midden van het groen, dat gekleurd wordt door verschillende natuurreservaten waar zowel de wandelaars, fietsers als de joggers talrijk aanwezig zijn, en vervolgens kom je doorheen verschillende dorpskernen waar je dan verkwikking vindt op één van de vele terrasjes. Kortom een aanrader voor wie niet een al te grote afstand wil fietsen.

Starten doe je op het Kaaiplein in Hamme, vanwaar je onmiddellijk richting knooppunt 49 moet fietsen. De opeenvolgende fietsknooppunten die je moet aanhouden zijn: 90 – 78 – 77 – 91 – 6 – 8 – 76 – 67 – 68 – 50 – 9 – 69 – 55 – 60 – 98 – 93 – 40 – 46 – 43 en uiteindelijk weer naar je startpunt aan knooppunt 49.

Bezienswaardigheden onderweg zijn:

  • natuurreservaat Den Bunt
  • standbeeld van Filip de Pillecyn aan de oevers van de Schelde
  • de verschillende tavernes in Driegoten, waarvan sommige met zicht op de Schelde
  • veer Driegoten – Weert achteraan taverne Scheldeoord
  • herberg ’t Koningsrek in Branst, waar de binnenopnamen gedaan werden voor Stille Waters
  • veer Sint-Amands – Moerzeke
  • dorpskern Hamme-Zogge met café ’t Zoggehof, supporterscafé van Greg Van Avermaet

Opmerking:

de veerboten welke je naar de overkant van de Schelde brengen, varen om het half uur van de ene kant naar de andere, enkel om 12.30 uur is er geen overvaart

enkele sfeerfoto’s van deze fietstocht kan je terugvinden op mijn facebook

Andere fietsroutes in deze streek zijn:

  • de Miraroute, met een afstand van 32 kilometer
  • de Pillecynroute, met een afstand van 45 kilometer

Wil je ook op de hoogte blijven van alle fietsroutes in Oost-Vlaanderen, abonneer je dan nu op StapAf, door een mail te sturen met daarin je adresgegevens naar toerisme@oost-vlaanderen.be met als onderwerp ‘abonnement StapAf’ en ontvang de nieuwe edities gratis in jou brievenbus.

Met dank aan StapAf

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.