conscienceHendrik Conscience leefde van 1812 tot 1883 in de Kempen, een streek die een belangrijke rol speelde in zijn boeken. Als passend eerbetoon aan deze bekende schrijver, werd een fietsroute van 27 kilometer samengesteld aan de handen van zeshoekige bordjes. Starten doe je aan het Lindepaviljoen, Oostmallebaan 15 In Zoersel.

Een fietsroute van 34 kilometer die start op de Boshuisweg in Zoersel, en waarbij je de keuze hebt om de fietstocht te verkorten tot 18 kilometer (lus rond Zoersel), of 16 kilometer (lus rond Halle). Start bij knooppunt 93 en volg deze knooppunten: 94 – 60 – 59 – 57 – 26 – 90 – 08 – 27 – 55 – 54 – 91 – 92 – 93.

Onderweg fiets je langs verschillende plaatsen die een belangrijke rol gespeeld hebben in het leven en werk van Conscience, de man die zijn volk leerde lezen. Stopplaatsen zijn onder andere het Boshuisje, een plaats waar de schrijver het verhaal van de Loteling hoorde vertellen; het Zoerselbos, dat dienst deed als decor voor verschillende verhalen en de hoeve van Mathias Joostens, hoofdfiguur uit de roman ‘Eene nul te veel.

Daarnaast passeer je op deze fietsroute het Beeldenhuis dat je ,mits een kleine afwijking van de route, kan bezoeken op afspraak; het atelier en de beeldentuin van Pol Van Esbroeck en Mariëtte Coppens en geniet je daarenboven ook nog eens van de rust en het groen van Zoersel.Een begeleidende brochure kan je bekomen via deze link

Even halt houden kan je op de volgende plaatsen:

Met dank aan de dienst Toerisme Provincie Antwerpen en de dienst Toerisme Kempen en in het bijzonder Mevrouw Karen Bouts.

Info betreffende de foto: © Toerisme Provincie Antwerpen en de bovenstaande foto werd genomen door Vermeren Frank