conscienceHendrik Conscience leefde van 1812 tot 1883 in de Kempen, een streek die een belangrijke rol speelde in zijn boeken. Als passend eerbetoon aan deze bekende schrijver, werd een fietsroute van 27 kilometer samengesteld aan de handen van zeshoekige bordjes. Starten doe je aan het Lindepaviljoen, Oostmallebaan 15 In Zoersel.

Onderweg fiets je langs verschillende plaatsen die een belangrijke rol gespeeld hebben in het leven en werk van Conscience, de man die zijn volk leerde lezen. Stopplaatsen zijn onder andere het Boshuisje, een plaats waar de schrijver het verhaal van de Loteling hoorde vertellen; het Zoerselbos, dat dienst deed als decor voor verschillende verhalen en de hoeve van Mathias Joostens, hoofdfiguur uit de roman ‘Eene nul te veel.

Daarnaast passeer je op deze fietsroute het Beeldenhuis, dat elke derde zondag van de maand geopend is van 13 tot 17 uur en op afspraak; het atelier en de beeldentuin van Pol Van Esbroeck en Mariëtte Coppens en geniet daarenboven ook nog eens van de rust en het groen van Zoersel.Een begeleidende brochure kan je bekomen bij Toerisme Zoersel

Info betreffende de foto: © Toerisme Provincie Antwerpen en de foto werd genomen door Vermeren Frank