Met deze fietstocht neem ik jullie graag mee naar één van de mooiste streken van Vlaanderen, namelijk de Vlaamse Ardennen, voor een tocht van 38,1 kilometer boordevol variatie en verrassingen. Eerst en vooral zijn er toch enkele pittige heuvels die je moet beklimmen, en in respectievelijke volgorde zijn dat de Koppenberg, de Stationsberg, de Muziekberg en de Kanarieberg.

Het beklimmen van de voorgenoemde heuvels zorgt er ook voor dat je telkens weer verrast wordt met spectaculaire vergezichten over Nukerke, Etikhove, Maarkedal, Louise-Marie en Klein Frankrijk  dat je binnen fietst vanaf knooppunt 42, op weg naar de stad Ronse.

Je wagen kan je makkelijk kwijt op het Nukerkeplein aan de kerk van Nukerke, aangezien er daar een drietal parkings voorzien zijn waar je je wagen gratis kan parkeren. Het eerste knooppunt, nummer 88 vind je al vlug wanneer je begint te fietsen, terwijl je de ingang van de kerk achter je laat. De opeenvolgende knooppunten die deze lusvormige fietstocht maken zijn 88 – 18 – 56 – 22 – 35 – 36 – 42 – 79 – 90 – 91 – 41 – 92 – 93 – 34 – 29 – 28 – 26 – 88.

Enkele stopplaatsen onderweg waar je een hapje en een drankje kan verorberen zijn:

1) Taverne ’t Verschil, gelegen naast B&B ’t Verschil, Nederholbeekstraat 95, Etkhove, waar je kan overnachten om deze prachtige streek te ontdekken in je eigen tempo

2) Bistro Boekzitting, gelegen op de top van het Muziekbos, Boekzitting 26, Ronse

3) De dorpskern van Louise-Marie

4) Diverse horecazaken in Ronse gelegen langs de route en op de Grote Markt

Met dank aan:

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.