Ontdek de perfecte Limburgse combinatie tijdens deze prachtige 61 kilometer lange route, met start en finish bij de betoverende toegangspoort van Domein Pietersheim, gelegen aan Neerhagen 12 in Lanaken. Hier bundelen we het allerbeste dat Limburg te bieden heeft in één enkele route.

Van weelderige natuurpracht tot diverse landschappen, van rijk erfgoed tot een sereen gevoel van rust – dit avontuur moet absoluut bovenaan jouw fietsverlanglijst staan. Laat je verrassen en inspireren terwijl je deze onvergetelijke ervaring aangaat!

Laat je betoveren tijdens deze betekenisvolle route, waar de schoonheid van Limburg op haar best schittert. Samen zullen we de meest perfecte samensmelting van al het moois ontdekken dat deze regio te bieden heeft.

De natuur strekt zich uit in al haar pracht, de landschappen variëren als een palet van emoties, en het erfgoed vertelt verhalen die de ziel raken. Temidden van dit alles vind je een omhullende sereniteit die je hart en geest voedt.

Dit is niet zomaar een fietstocht, maar een romantische dans met de essentie van Limburg. Voeg deze ervaring toe aan jullie liefdesverhaal en creëer herinneringen om voor altijd te koesteren.

Stap aan boord voor een onvergetelijk avontuur vol variatie! Deze meeslepende fietsroute belooft een ontdekkingsreis langs alle hoogtepunten die je zoekt: een aantrekkelijke mix van diverse landschappen, een erfgoed doordrenkt van bijzondere verhalen, schilderachtige Maasdorpen die je betoveren, en een serene rust die alles in zich opneemt.

Je fietsreis begint en eindigt in het majestueuze Nationaal Park Hoge Kempen, waar de natuur haar grootsheid toont. Maar dat is slechts het begin. Laat je verrassen door de betoverende ‘Fietsen door de Heide’ ervaring midden in dit nationale park, een uitnodiging om de natuurlijke pracht van dichtbij te ervaren.

Onderweg kom je langs juweeltjes die wachten om ontdekt te worden: het charmante Eisden met zijn unieke Tuinwijk, een architectonisch meesterwerk van vroeger dagen. Verderop vind je het beeldschone Oud-Rekem, gekoesterd als het mooiste Dorp van Vlaanderen, een plek waar de geschiedenis nog altijd in de straten fluistert.

Het betoverende Landschapspark RivierPark Maasvallei opent zijn deuren voor jou, en de avontuurlijke geest kan zich verliezen in de historische betekenis van “Op gravinnen in het Zouwdal”. En laten we zeker niet de imposante Waterburcht met zijn slotgracht en het uitgestrekte domein Pietersheim vergeten – een plek waar fantasie en werkelijkheid samenkomen.

Deze route is niet slechts een fietstocht; het is een meeslepend verhaal dat jou als hoofdpersoon heeft. Elk ogenblik, elk uitzicht, elk pad onthult een nieuw facet van Limburg’s schoonheid en geschiedenis. Dus, stap op je fiets en laat je meeslepen door dit boeiende avontuur dat wacht om ontdekt te worden!

Tip: Ontdek de middeleeuwen in Oud-Rekem, een van de meest authentieke Maasstadjes. Verken de goed bewaarde dorpskern met drie kerken, een kapel, een kasteel en een museumapotheek als enkele van de hoogtepunten.

Bron: Bewerkte versie van het artikel ‘Fietsen door magische Landschappen’  betreffende deze fietsroute in het magazine ‘gast, Hartelijke ontmoetingen in Limburg, zomer 2023.

Met dank aan: Visit Lanaken.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Visit Lanaken, met dank aan Mevrouw Bieke Heemskerk voor het doormailen van de foto’s.