Deze ruiterlus met een totale afstand van 24 kilometer kan men op drie verschillende plaatsen starten:

  • Parking Landelijk Ontmoetingscentrum Breugelhoeve, Weyerstraat 1 te Peer
  • Parking De Watermolen, Monshofstraat 9 te Bocholt
  • Parking Vakantiecentrum Goolderheide, Bosstraat 1 te Bocholt

Deze tocht is in beide richtingen bewegwijzerd door middel van witte borden met daarop de nummers van de knooppunten in bruine cijfers. Wanneer je kiest om te starten op de parking Vakantiecentrum Goolderheide, start je aan knooppunt 62 en de daarop volgende knooppunten die je moet volgen zijn: 30 – 71 – 29 – 66 – 70 – 68 – 65 – 69 – 64 – 63 en nadien weer terug naar je startpunt; knooppunt 62.

Aangezien deze tocht door bossen, velden en langs beekjes en riviertjes verloopt en grotendeels over onverharde wegen, wordt het heerlijk genieten vanaf het begin tot aan je eindpunt.

Tussen de knooppunten 29 en 66 passeer je een picknickplaats voorzien van een waterpomp, bindpalen, een paddock voor een tiental paarden en een rustbank voor de ruiters; en tussen knooppunten 63 en 64 is er een hindernissenparcours voorzien van 700 meter, opgebouwd uit natuurlijke materialen en voorzien van verschillende moeilijkheidsgraden.

Voor de prijs van 6 euro kan je in alle toeristische infokantoren van de Limburgse Kempen een overzichtelijke kaart van het ruiter- en menroutenetwerk bekomen waarop tientallen ruiterlogies en -cafés, knooppunten met hun onderlinge afstand , startplaatsen en attracties; daarnaast staan er ook contactgegevens op van dierenartsen. Meer info kan je bekomen via deze link: http://www.toerismelimburg.be.