Waregem ligt in de Leiestreek waarvan Kortrijk de grootste stad is en centraal in deze regio ligt. De Leiestreek bevindt zich voor een groot deel in de provincie West-Vlaanderen, en voor een klein stuk in de provincie Oost-Vlaanderen, en is heel makkelijk te bereiken met de auto via de E17 Gent-Kortrijk, de A19 Kortrijk-Ieper en de E403 Brugge-Doornik; tevens ook met de trein via de volgende treinverbindingen: de lijn Gent-Kortrijk, de lijn Kortrijk-Poperinge en de lijn Kortrijk-Brugge; en tenslotte met het vliegtuig naar de Internationale luchthaven Bissegem-Wevelgem.

broeltoren 1Startplaats voor deze kindvriendelijke fietstocht van 24 kilometer is de parking aan het station van Waregem, Boulezlaan, waar je je auto kan parkeren en vandaar uit hoef je enkel de volgende knooppunten te volgen, welke je nadien weer terug brengen naar je vertrekpunt: 90 – 91 – 92 – 81 – 94 – 83 – 65 – 64 – 63 – 82 – 62 – 90.


Kindvriendelijke stad


Waregem heeft voldoende troeven om zich als kindvriendelijke stad te profileren; vooreerst is er het zwembad De Treffer, dat beschikt over een peuterbad, twee glijbanen, een duikkuil en een waterkreek. Daarnaast is er het Stadspark Baron Casier dat voorzien is van leuke wandelpaden en een speeltuin.

Belangrijke plaatsen onderweg zijn te vinden:

  • tussen knooppunt 92 en 81: Restaurant De Geestige Steen / Hotel De Peracker, gespecialiseerd in steengrill
  • tussen knooppunt 81 en 94: de beschermde hoeve Goed te Nieuwenhove
  • tussen knooppunt 94 en 83: Vichte, deelgemeente van Anzegem met zijn oude kerk, brouwerij Verhaeghe en domein Beukenhof
  • tussen knooppunt 65 en 64: Deerlijk met zijn kinderboerderij Bokkeslot
  • op weg naar knooppunt 64: Museum René De Clercq met het verteltheater