Nu we langzaam maar zeker afstevenen op beter weer, vond ik het een goed idee om jullie mee te nemen naar het Scheldeland, en meer bepaald naar de Denderstreek.

Voor de start en aankomst van deze mooie wandeling wordt je verwacht op het Smetlededorp in Smetlede (Lede), waar er trouwens een gratis parking voorzien is.

Het is de bedoeling dat jullie 9 kilometer stappen, terwijl de zeshoekige bordjes met de tekst ‘Vier Uiterstenroute’ jullie op het rechte pad houden. Dit is de zogenaamde groene lus; maar graag vermeld ik er ook even bij dat de rode lus naar Wichelen eveneens de moeite waard is. Natuurlijke zijn stevige wandelschoenen of laarzen bij nat weer een must.

Ook ditmaal is het een wandeling die bestaat uit verschillende onderwerpen zoals een boomkwekerij, een uitgestrekt weidelandschap of kleine bossen en groengebieden. En de modder die hier en daar op je weg tegenkomt maakt de tocht wel bijzonder. Print hier een schema van de wandeling af.

Trekpleisters onderweg:

  • de vele kapelletjes die je op je wandeling passeert, maar in het bijzonder de kapel voor de Heilige Adrianus in Oordegem
  • de Fauconniersmolen, waarvan een foto op deze pagina staat
  • café-brouwerij Basanina, waar brouwer Bart De Wolf hoge toppen scheert met zijn degustatiebieren

Langer blijven?

Bron:

Scheldeland negen wandelroutes, waarin deze en nog tal van andere mooie wandelingen beschreven staan

Met dank aan:

De dienst Toerisme Scheldeland