‘Zoek het niet te ver’ hoor je misschien af en toe wel eens zeggen, en voor de Maldegemse deelgemeente Middelburg is dat ook waar in dit geval, want Middelburg is een toeristisch pareltje gelegen in de polders nabij de grens met Zeeuws-Vlaanderen.

Al in de middeleeuwen was het een bloeiend stadje, waar stichter Pieter Bladelin rond 1450 zijn eigen luxekasteel bouwde, waarvan een 15 jaar geleden de restanten werden opgegraven.

Het Bezoekerscentrum Bladelin neemt je mee voor een duik in de geschiedenis van Middelburg. Dit centrum vind je terug op de Groene Markt 8A in Middelburg en is meteen ook je startpunt van de wandeling van 7 kilometer.

Eenmaal gestart met de wandeling kies je voor de volgende knooppunten, welke deels in Vlaanderen, deels in Zeeuws-Vlaanderen liggen: 45 – 28 – 54 – 53 en verder stappen tot aan het Bezoekerscentrum Bladelin. Via www.tov.be/webshop kan je ook de wandelkaart Bladelinroute bekomen voor 2 euro.

Bezienswaardigheden op je tocht zijn:

  1. Bezoekerscentrum Bladelin
  2. Meulekreek
  3. Sint-Pieter en -Pauluskerk met heel wat relicten en het praalgraf van Bladelin en zijn echtgenote

Na de wandeling kan je even tot rust komen in het Convent Santa Clara, een voormalig nonnenklooster met tuin en terras, terwijl je geniet van een lekkere trappist met iets lekkers van de verzorgde eetkaart.

Opmerking: een update van dit wandelnetwerk wordt verwacht in 2021, waardoor knooppunten kunnen wijzigen.

Bron: StapAf editie lente 2018
Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen