Toerisme Vlaams-Brabant werkte, samen met de gemeenten Tervuren, Hoeilaart, Huldenberg en Overijse, het project ‘Druiventro(t)s , een seizoen vol pittige activiteiten’ uit. ‘De Druivenstreek heeft talrijke troeven’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. ‘Het seizoen van de tafeldruif loopt immers van augustus tot oktober. De Druiventro(t)s-activiteiten variëren van thematische druivenwandelingen, fietstochten en bezoeken bij de serristen tot de befaamde jaarlijkse druivenfeesten’.

 

Toerisme Vlaams-Brabant wil met ‘Druiventro(t)s’ de nodige impulsen geven aan de lokale economie. Zo worden logiesuitbaters, fietscafés, serristen en verkooppunten van streekproducten nauw betrokken bij dit project. In een handige folder kan de bezoeker tips en informatie vinden over waar hij/zij kan logeren op basis van speciale druivenarrangementen.  Naast wandelingen en fietsentochten geeft de folder ook aan waar en wanneer de serristen bezocht kunnen worden en waar er streekproducten kunnen gekocht worden.
 

De themafolder ligt gratis ter beschikking in de diensten voor toerisme, bij de fietscafés en logiesuitbaters.

Bron: Persbericht provincie Vlaams-Brabant juli 2018.

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Dhr Jan Gommers van wie ik dit bericht mocht ontvangen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: copyright © Toerisme Vlaams-Brabant.