Onder de noemer ‘Drongengoedbos’, wil ik jullie vandaag kennis laten maken met twee verschillende wandelingen. In de eerste plaats is er een kabouterwandeling, welke ik hier dan ook uitvoerig zal bespreken, en voorts is er dan tevens ook nog de wandeling ‘Drongengoedbos wandelroute’. 

Beide wandelingen kan je starten aan de Drongengoedhoeve, Drongengoedweg, Ursel. De info betreffende het Kabouterpad, wordt op een affiche aan de ingangspoort van de hoeve weergegeven. De Drongengoedbos wandelroute, kan je starten ter hoogte van wandelknooppunt 13. Klik hier voor een printklare pagina in pdf-formaat.

Voor de kleinsten onder ons werd het Kabouterpad aangelegd, waarbij het de bedoeling is om hen te laten genieten van zowel een leerzame, als een spectaculaire tocht doorheen het bos. Onderweg tonen de kabouters je de juiste weg, en af en toe staat er hen een leuke opdracht te vervullen, of is het de bedoeling dat ze luisteren naar de leuke verhaaltjes. Het is een waar plezier voor de ouders om hun kinderen zo te zien genieten.

De wandeling kan je nadien afsluiten met een leuke apotheose, namelijk een bezoek aan de leuke speeltuin, welke samengesteld werd met uitsluitend natuurlijke elementen. In betere tijden kan je met het ganse gezin de beentjes onder tafel stoppen, om te genieten van de lekkere gerechtjes die voor jou klaargemaakt worden in de Drongengoedhoeve.

Bron: website routen, zie 4 kindvriendelijke wandelingen.

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen (routen).

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.