Hoe verhouden we ons als mens vandaag de dag tot het landschap waarin we ons begeven? Een landschap dat zo onderhevig is aan verandering dat het met moeite te volgen is en elke resterende vierkante meter aan versnipperd groen wordt gemanaged. Is er überhaupt nog ruimte om rond te dolen, ons terug te trekken en beschutting te zoeken voor de drukte van deze tijd? Herbergt deze nieuwe omgeving nu net een verborgen waaier aan nieuwe mogelijkheden en perspectieven? Een diverse groep van hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland zoekt naar antwoorden en gaat in interactie met het hedendaagse Vlaamse landschap.

De verschillende ingrepen en installaties als resultaat van deze interactie, zullen gedurende de hele zomer te bezichtigen en ervaren zijn via een uitgestippelde fietsroute. De route doorkruist verschillende natuurgebieden: Broek en Groot Schoor (Grembergen), Sint-Onolfspolder (Appels), Dendervallei (Mespelare), toekomstig overstromingsgebied Vlassenbroek (Baasrode), Oud Kooster en Brusselse Forten (Dendermonde).


WAAR? 


Diverse natuurgebieden rond Dendermonde. Een plan met de locaties van alle werken is te verkrijgen bij Toerisme Dendermonde en bij het museumsecretariaat.


WANNEER? 


nog t.e.m. 30 september 2018 
De werken blijven voortbestaan en worden niet weggehaald. Ze zijn in vergankelijke materialen, sommige zullen dus langer overleven dan andere.


PRIJS? 


Gratis


INFO? 

Voor meer info omtrent deze en andere activiteiten kan je telefoneren op het nummer 052-21 39 56; of een mail verzenden naar viewmasters@dendermonde.be.

Ontdek de locaties van Dolers (en Kaleidoscope) via de mobiele website www.viewmasters-dendermonde.be. Voor het situeringsplannetje van de kunstwerken, klik rechtsboven. Het plannetje is ook gratis ter beschikking bij Toerisme Dendermonde.


Downloads


Plannetje Dolers en Kaleidoscope: zie website dienst Toerisme Dendermonde.

Bron: Dienst Toerisme Dendermonde

Met dank aan de dienst Toerisme Dendermonde.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Benny Fonteyne.