Welkom in Tongeren, de allereerste stad van ons land, waar geschiedenis en schoonheid hand in hand gaan. Deze betoverende plek onthult zijn rijke verleden met Romeinse overblijfselen en middeleeuwse pracht, terwijl de majestueuze basiliek de skyline domineert. Het is hier dat je avontuur begint, een avontuur vol opwinding en prachtige ontdekkingen.

Bereid je voor op een avontuurlijke fietstocht, gevuld met uitdagende klimmetjes en omgeven door een adembenemend decor van imposante kastelen en oude burchten. Terwijl je zuidwaarts peddelt, kom je aan in de kleinste gemeente van België, Herstappe, waar slechts een handvol gelukkige inwoners hun thuis hebben. Dit is een plek waar de rust en sereniteit overheersen, en waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Je zult door schilderachtige dorpjes fietsen, waar de charme van het verleden nog altijd voelbaar is. Hier stuit je op statige vierkantshoeves en pittoreske kappelletjes, als stille getuigen van de geschiedenis van dit landelijke gebied.

Tijdens je tocht kun je niet om het betoverende kasteel van Hex heen, een architectonisch meesterwerk dat de adem beneemt. Vergeet niet om even van je fiets te stappen en te genieten van de schoonheid van de Tranendreef, een magische laan met bomen die je in een andere wereld lijkt te brengen.

Deze fietsroute is niet zomaar een rit, het is een reis door de tijd en de prachtige landschappen van België.

Stap op je fiets en laat je betoveren door de wonderen die deze regio te bieden heeft. Tongeren is slechts het begin van een avontuur dat je zeker niet snel zult vergeten.

Fiets over een heuvelachtig parcours in en rond Tongeren. Bij aankomst na enkele uren fietsplezier zal je zien dat er 52 kilometer op je teller staat. Start en aankomst is Pliniuspark, Fonteindreef 8 in Tongeren. Klik hier om de fietsroute te bekijken en te downloaden.

Bron: Officiële nieuwsbrief van Visit Limburg, editie oktober 2023.

Met dank aan: Visit Limburg

Info betreffende de foto’s op deze pagina:  © Copyright Ryckaert Gino