Eén van de todo’s uit de meetjesland Bucket List die meteen mijn aandacht trok, is deze Mindful wandeling. Het is dan ook de bedoeling dat je helemaal tot rust komt terwijl je geniet van de prachtige natuur van het Meetjesland.

Start en aankomst liggen aan het Sportcentrum Boerekreek, Sint-Jansstraat 132, Sint-Jan-in-Eremo. De wandeling is 9,4 kilometer lang en samengesteld  door deze opeenvolgende knoopputen: start aan knooppunt 83 , wandel vervolgens naar de knooppunten 72 – 26 – 24 – 25 en tot slot keer je weer terug naar knooppunt 83.

Wandelen doe je op het grondgebied van Sint-Jan-in-Eremo en Bentille, en onderweg wordt je vergezeld door de Bentillekreek en de Oostpolderkreek. Onderweg zijn er 20 stopplaatsen voorzien, waar je telkens een geluidsfragment kan beluisteren.

Zin om wat langer te vertoeven in het Meetjesland? Dat kan in het Sportcentrum Boerekreek want deze moderne verblijfsaccommodatie leent zich uitstekend voor sportstages, teambuildings en sportieve familieweekendjes.

Wil je meer te weten komen over Mindful, neem dan vlug een kijkje op deze website, waar Mieke Van Hecke je een duidelijke uitleg geeft, of je persoonlijk kan begeleiden.

Bron: De Meetjesland Bucket List.

Met dank aan de dienst Toerisme Meetjesland.
Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.