De Dikke Eikwandeling start in Bierbeek, gelegen in Vlaams-Brabant en helemaal niet zo veraf van de taalgrens.

De route van deze wandeling volgt de knooppunten van het wandelnetwerk Zuid-Dijleland; en deze en tal van andere, mooie wandelingen kan je natuurlijk ook terugvinden op de website van de dienst Toerisme Vlaams-Brabant.

Je raakt je wagen kwijt in het centrum van Bierbeek, in de buurt van het Cultureel Centrum De Borre, om dan van daaruit via de Speelpleinstraat richting knooppunt 7 te stappen.

Voor je het goed en wel beseft ben je vertrokken voor een stevige wandeling in het Mollendaalbos, dat een uitloper is van het Meerdaalwoud. Onderweg mag je je verwachten aan de typische holle wegen, strakke bosdreven en her en der stoot je op een sprookjesachtige boomsculptuur op het ‘Pad van Ad’. Kortom, wandelplezier met een grote W.

De knooppunten die je in een lusvorm gaat volgen zijn: 7 – 73 – 74 – 75 – 76 – 113 – 114 – 115 – 72 – 71 – 70 en 7. Aangezien het een wandeling is doorheen het groen zijn er onderweg geen cafés of brasseries, maar de talrijke picknickplaatsen nodigen dan wel weer uit om even tot rust te komen en te genieten van het prachtige landschap en een heerlijke picknick. Eenmaal terug heb je in totaal 13,4 kilometer gewandeld.

Eten en drinken:

Liever wat langer blijven:

Bron: Dichtbij en toch ver weg, 5 keer wandelen, Ontdek het beste Groene Gordel & Hageland

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant