2015-09-27 14.00.222015-09-27 14.54.32Deze wandeling neemt de wandelaar mee naar de Leiestreek, ook wel eens ‘Golden River’ genoemd omdat het vlas vroeger verscheept werd via de Leie. Om jullie deze prachtige streek wat beter te leren kennen en verkennen, zijn er maar liefst vier verschillende wandelingen onder hetzelfde thema van de Vlasroters.

Je kan dus kiezen om te starten in Gottem voor een wandeling van 7 kilometer (De Juul Claeyswandeling) of 8 kilometer (De Canaruswandeling); vervolgens is er nog een wandeling in Grammene met een afstand van 11,5 kilometer (De Lorenzowandeling) en tot slot kan je ook nog starten in Wontergem om daar dan 7,5 kilometer af te stappen (De Lucien Buyssewandeling).

Zelf heb ik er voor gekozen om te starten met de Juul Claeyswandeling. Wanneer je van plan bent om vroeg te vertrekken, kan je wanneer je wat geluk hebt, je wagen parkeren aan de parking van gemeenschapszaal de Vlasschuur, maar 2015-09-27 15.44.442015-09-27 15.29.47aangezien de plaatsen beperkt zijn, kan je ook eens een kijkje nemen aan de kerk of in één van de omliggende straten.

Met uitzondering van het tweemaal moeten oversteken van een drukke baan, de Oude Heirbaan, is dit een wandeling waarbij je de kinderen zeker kan meenemen, aangezien de wandeling meestal langsheen autoluwe straten, paadjes en boswegels loopt.

Een stevig schoeisel is ten zeerste aangeraden en vooral na regenval, want dan kan het pad dat je naar de Oude Leie brengt er wel drassig bijliggen, getuige daarvan zijn mijn lage wandelschoenen die nu nog wat aan het uitdrogen zijn. Een verwittigd man is er twee waard, nietwaar?

Onderweg geniet je nog van de stilte en de rust, alsook van deze prachtige streek en langs de Oude Leie heb je dan ook hele mooie uitzichten en kan je mooie foto’s nemen, maar anderzijds moet je hier ook af en toe oppassen voor laaghangende taken en tal van netels, die er weelderig groeien.

2015-09-27 15.45.082015-09-27 15.50.52Op het einde van deze wandeling wordt je inspanning beloond met een lekker streekbiertje dat je ofwel buiten op het terras of binnen in huisbrouwerij Sint Canarus kan proeven en neem het gerust van mij aan: de Maegt van Gottem smaakt echt hemels.

Wedden dat je nu reeds plannen maakt om binnenkort nog één van de drie resterende wandelingen te maken?

Met dank aan de dienst Toerisme Leiestreek

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen