stadswandeling 040


Deze route is 79 kilometer lang en brengt je langsheen 10 verschillende hellingen die zo typerend zijn voor het decor van de wielerklassieker “de Ronde van Vlaanderen”: de Koppenberg, de Paterberg, de Berendries, de Oude Kwaremont, de Taaienberg en vele andere hellingen. Een unieke ervaring voor de motard alsook voor de autoliefhebber, want dit parcours werd voorheen enkel door de beroepsrenners gefietsts en dankzij deze nieuwe route kan jij het ook helemaal zelf beleven en misschien voel je dan ook de adrenaline door je aderen stromen.

Natuurlijk geniet je onderweg niet alleen van het prachtige uitzicht, tevens kom je ook langsheen heel wat mooie dorpjes die zo kenmerkend zijn voor deze streek, elk met een eigen verhaal en geschiedenis. Zo behoren Kwaremont en Horebeke tot de top 50 van Vlaanderen; in Oudenaarde en Ronse bruist het van de historische gebouwen. Indien je wil kan je starten met een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, wat meteen ook de startplaats is van deze lusvormige route.


De belangrijkste stopplaasten zijn:

 1. Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde
 2. Site met opgravingen in Ename
 3. Museum ’t Ename
 4. Zwalmstreek
 5. Corsele
 6. Molenberg
 7. Elst, centrum van de geuteling
 8. Berendries en de Varkenskapel
 9. Uitkijktoren Ooievaar
 10. Uitzichtspunt Schorisse
 11. Louise-Marie en de Muziekbos
 12. Ronse
 13. Hotond en Patersberg
 14. Monument Karel Van Wijnendaele
 15. Oude Kwaremont
 16. Koppenberg
 17. Steenbeekdries
 18. Taaienberg
 19. Eikenberg
 20. Kerselare

De route is niet bewegwijzerd, maar via deze link kan je de volledige route met de nodige uitleg van alle bezienswaardigheden die je onderweg passeert, downloaden:  http://www.reisroutes.be/autoroutes/vlaamse-ardennen-autoroute-185-5.aspx.

Bron: Reisroutes.be.

Met dank aan Reisroutes.be.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright Ryckaert Gino.